Vil sette verdensrekord med norsk gressklipper

Se opptaket av direktesendingen her.

I dag er det klart for rekordforsøk med det som kanskje er verdens raskeste gressklipper. Verdensrekordforsøket skal skje på Sandefjord Lufthavn Torp, torsdag klokken 10.30. Direktesendingen fra forsøket ser du her. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gressklipperprodusenten Viking prøver i dag å slå både gress og den gjeldende verdensrekorden i gressklipping. Det skal de gjøre med den norskbygde gressklipperen, «World´s fastest Viking» klokken på Sandefjord Lufthavn Torp. Bak rattet på gressklipperen sitter Pekka Lundefaret.

– For å kunne ta en offisiell verdensrekord, og å komme i Guinness Rekordbok, må gressklipperen for det første likne på en vanlig gressklipper med tanke på ytre mål, farger og designdetaljer. I tillegg må den kunne klippe gress, og på denne klipperen har vi et vanlig klippeaggregat drevet av en elmotor, sier Pål Virik Nilsen som er markedssjef for Viking gressklippere i Norge.

Her tester han for fartsrekorden med gressklipperen:

Les også: Når du setter bort gressklipperen

Farten er viktigst

Men det er ikke oppsamlingen av gress som er viktigst i verdensforsøket, men farten klipperen har underveis. Den nåværende verdensrekorden er på 187,6 km/t, og ble satt tilbake i 2014 på spansk jord. Om Viking skal klare å slå verdensrekorden, må klipperen kjøre gresselig fort og raskere enn dette i snitt over en gitt distanse, og det må gjøres to ganger innen en time.

Les også: Nordmenn satte «USA-rekord»

Slik skal han slå verdensrekorden:

Har hjul fra en Formel-3 bil

Gressklipperen som produsenten ønsker å slå verdensrekorden med drives av en V8-motor på 408 hestekrefter. Den har i tillegg hjul fra en Formel-3 bil og veier litt under 500 kg.

For å klare å holde styr på hestekreftene har Viking fått rallyfører og stuntmann, Pekka Lundefares, til å utføre forsøket. Han har også vært med å bygge farkosten. Guinness Rekordbok vil være til stede når forsøket sparkes i gang, for å dokumentere at alt går riktig for seg.

Les også : Ulte seg inn i rekordbøkene

Årets vinter skal bli rekordkald

Personvernpolicy