Volvo har suksess med «magisk» refleks

Se hvordan reflekssprayen fungerer her. 

Usynlig om dagen, men se hva som skjer på kvelden!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Volvo er kjent for å være innovative på sikkerhet. De har jo bygget biler som gjennom en årrekke har vist seg å være blant de tryggeste på markedet. Og ambisjonen er faktisk blitt såpass hårete, at Volvo sier at ingen skal dø eller bli skadet i en Volvo 2020-modell.

Men det er ikke bare selve bilene de fokuserer på. Trafikksikkerhet handler jo også om fotgjengere og syklister. Derfor vektlegges sikkerhet i forbindelse med påkjørsel høyt hos Euro NCAP, som gir biler i Europa stjerner i forbindelse med krasjtester.

Det beste er imidlertid at en klarer å unngå sammenstøt i det hele tatt. Og nettopp det ønsker Volvo å bidra til, gjennom å formidle refleks på sprayboks – LifePaint.

Les også: Politiet mener dette er ulovlig blålys

Usynlig til den treffes av lys

Nå som vi går mot den mørkeste tiden av året, er dette med reflekser naturligvis høyaktuelt. Alt for få av oss bruker dem, og resultatet er at vi synes for dårlig i trafikken.

LifePaint er en annen type refleks enn de vi kjenner fra før. Den er vannoppløselig, og kan sprayes på alt fra sykkel, sekk, hjelm, jakker og bukser.

I lys er sprayen usynlig, men så snart den treffes av billys i mørket, reflekterer den.

Les også: Se hvorfor refleks er uunnværlig

Flere varianter

Det er ikke Volvo selv som har funnet opp denne løsningen, men det svenske firmaet Albedo100. De har laget flere varianter - vannoppløselig (slik at det kan vaskes bort), permanent (for metall og harde flater) og et eget spesialprodukt for dyr.

I England, der over 19.000 syklister treffes av biler hvert år, har Volvo solgt LifePaint hos noen av sine forhandlere, og ble raskt utsolgt. Nå skal de lansere en ny kampanje med reflekssprayen. Det tror vi ville vært en god idé i Norge også! Hører dere, Volvo..?

VIDEO: Se den enorme forskjellen med og uten refleks

Les også: Volvo kommer med 14 nye modeller på fire år

Personvernpolicy