Vegvesenet satt en stopper for busstoppet

<p>FULL STOPP: <b>–</b> Passasjerene måtte gå rundt rekkverket, det er en 10-15 meter. Evtentuelt kunne de jo klate over, sier bussjåfør Bjarne Myklebust , som ikke er videre imponert over Statens Vegvesen.<br></p>
FULL STOPP: Passasjerene måtte gå rundt rekkverket, det er en 10-15 meter. Evtentuelt kunne de jo klate over, sier bussjåfør Bjarne Myklebust , som ikke er videre imponert over Statens Vegvesen.
Foto: Bjarne Myklebust

Statens Vegvesen i Førde legger seg langflate etter bokstavelig talt å ha satt en stopper for passasjerene ved dette busstoppet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bussjåfør Bjarne Myklebust i Firda Billag trodde ikke sine egne øyne da han skulle plukke opp en passasjer ved stoppestedet i Øveråsbygda i Hyllestad i Sogn og Fjordane: Mellom veien og busskuret var det plutselig kommet opp et autovern.

– De sier man skal høre mye før ørene detter av. Sånn er det med øynene også, sier Bjarne Myklebust til ABC Nyheter.

Bussjåføren så det etter at skolen startet i høst. Plutselig sto det en passasjer i busskuret og vinket. Da han stoppet, oppdaget Myklebust autovernet som var mellom ham og passasjeren. Løsningen ble at Myklebust måtte rygge bussen 10-15 meter, der autovernet stopper, slik at passasjeren slapp å klatre over.

Flaue

I Statens Vegvesen i Førde er de skikkelig flaue og beklager det hele.

ORIGINALT: Mellom bussen og veien har Statens Vegvesen plassert et autovern for å bedre sikkerheten. Foto: Bjarne Myklebust
ORIGINALT: Mellom bussen og veien har Statens Vegvesen plassert et autovern for å bedre sikkerheten. Foto: Bjarne Myklebust

– Det har de all grunn til å være. Det er helt på trynet. De legger problemer over på oss sjåfører. Passasjerene måtte enten gå tilbake langs autovernet, eller klatre over, sier Myklebust til ABC Nyheter.

– Dette er som følge av en rekkefølgefeil av oss, sier avdelingsingeniør i plan og forvaltning ved Statens Vegvesen i Førde, Esben Hansen, til lokalavisen Firda.

Ifølge Myklebust er ikke busstoppet mye brukt.

– Men det er et hyttefelt som bruker det. Man vet aldri når det kommer en rullestolbruker, sier han.

Les også : Løpsk semitralier braste inn i busstopp

Ulykkespunkt

Hansen i Vegvesenet sier stedet er et ulykkespunkt, og at det for senest ett år siden var en motorsykkelulykke der en person ble skadet. Derfor har de tatt grep for å heve sikkerheten. Blant annet skal busstoppet flyttes. Men de glemte altså å ta ned busstoppskiltet, og å informere om at stoppestedet er lagt ned.

Bussjåfør Myklebust sier Vegvesenet nå har tatt ned skiltet på skuret. Han har imidlertid ikke sett det nye stoppestedet Statens Vegvesen hevder å ha satt opp.

Han er en bussjåfør med godt humør, men sier tørt:

– Det er ikke første gang Vegvesenet gjør slike tabber. Da de bygget en ny vei, ble det satt opp telefonbokser for nødnettet. Der må man krype over en støpekant som er borti en meter høy.

– Hva gjør du om det står folk på stoppestedet?

– Da får en jo bare stoppe! Jeg har akkurat sendt forespørsel til Firda Billag for å høre hvordan vi skal forholde oss til dette, men har ennå ikke fått svar, sier Bjarne Myklebust.

Se video: Hadde du hjulpet denne kalde gutten?

Personvernpolicy