– «Rygghelikopter» snart klar for salg

Etter tre tiår med produktutvikling mener produsentene at «Martin Jetpack» vil kunne være kommersielt tilgjengelig fra neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For 150.000 dollar (1,2 millioner kroner) vil kundene kunne iføre seg «helikopterutstyret» til å ha på ryggen.

De første prøveflygningene med utstyret ble gjennomført i 2011, og maskinen ble nylig vist frem på et flyshow i Paris, melder The Manufacturer.

Enmannsfarkosten bruker propeller til å sikre fremdrift. Dagens prototype kan ifølge produsenten fly 30 minutter i opptil 74 kilometer i timen, i en høyde på opptil 1000 meter. Den har en bensinmotor med 200 hestekrefter.

Mandag ble den seneste versjonen av utstyret avduket ved konferansen Kuang-Chi International Innovators Conference i Shenzhen, melder Shanghaiist.

Martin Jetpack Company har hatt et samarbeid med Kuang-Chi Science siden i fjor. Samarbeidet har blant annet ført til utvikling av lettere materialet til apparatet.

The Martin Jetpack har vært under utvikling i over 30 år. Oppfinneren Glenn Martin begynte å jobbe med den i garasjen sin på New Zealand på 80-tallet. Time Magazine kåret apparatet til en av «årets 50 oppfinnelser» i 2010.

I første omgang ser produsenten for seg salg til nødetater og militæret, men på sikt håper man å kunne lage versjoner for fritidsbruk.

Øvrige kilder: Wikipedia , Produsenten.

Personvernpolicy