Ikke glem å sjekke leiebilen for skader

Sjekk leiebilen for skader før du drar av gårde. Ifølge Forbrukerrådet opplever svært mange nordmenn å bli avkrevd penger fra utleier uten å være enig i årsaken.
Sjekk leiebilen for skader før du drar av gårde. Ifølge Forbrukerrådet opplever svært mange nordmenn å bli avkrevd penger fra utleier uten å være enig i årsaken. Foto: Egil Nordlien

Hva dekker reiseforsikringen? Hva dekker kredittkortet? Holder det med en basic forsikring? Trenger man full forsikring? Spørsmålene er mange, vi har svarene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor gjorde Forbrukerrådet en undersøkelse som viste at svært mange nordmenn har opplevd å bli avkrevd penger fra utleier uten å være enig i årsaken.

-For å unngå konflikt er det viktig å undersøke bilen sammen med utleier før du leier, og når du leverer bilen tilbake. Få med alle skader i kontrakten, selv den minste ripe, eller forlang en annen bil. Ta gjerne bilder som dokumentasjon, sier Martin Skaug Halsos kommunikasjonsrådgiver i Forbrukerrådet

- Sjekk om kilometerstanden er med i kontrakten ved overlevering. Ta bilde av den når du leverer bilen. Da slipper du uenighet om hvor langt du har kjørt, legger han til.

Når du henter bilen, så sjekk også at tanken er full. Si ifra med en gang dersom nåla viser at drivstofftanken ikke er full. Sjekk også hvor mye du må betale dersom du leverer tilbake bilen uten full tank

- Les leieavtalen nøye. Det kan spare deg for ekstra gebyr. Planlegger du å krysse en landegrense, må du også sjekke at avtalen ikke legger begrensninger på det, legger Halsos til.

Hva slags forsikring trenger jeg?

- Tusenvis av nordmenn leier hvert år bil i utlandet , og kun de færreste tenker på at forsikringen på en utenlandsk leiebil vanligvis er mindre omfattende enn en tilsvarende norsk forsikring. Erstatningsbeløpene kan også være lavere. En egen norsk ulykkesforsikring kan derfor være lurt å ha, forteller Stine Neverdal, kommunikasjonssjef i Finans Norge (FNO),

Ifølge Neverdal er du som leietager underlagt erstatningsreglene i det landet skaden skjer.

- De fleste land har blant annet unntak for føreren og ofte beløpsgrenser for personskadeerstatninger. Forsikre deg derfor om at bilen faktisk har førerulykkesforsikring, poengterer hun.

Ifølge Neverdal har ulykkesdekningen i reiseforsikringen en sterkt begrenset forsikringssum, gjerne rundt 200 000 kroner.

- Dette beløpet vil ikke på noen måte dekke det økonomiske tapet du kan få ved for eksempel livslang uførhet, opplyser Neverdal.

Reiseforsikringen dekker ikke

Reiseforsikringen vil som regel heller ikke dekke skader på bilen.

- Nei, i motsetning til hva mange tror, gjelder den normalt ikke skader på bil, advarer Ingeborg Flønes, direktør for forbrukerservice i Forbrukerrådet.

Reiseforsikringen vil som regel heller ikke dekke skader på bilen. Betaler du leiebilen med kredittkort så omfatter ikke det noe som er relatert til leiebil, ingen kaskodekning eller ansvarsdekning, ifølge Eurocard. Foto: Privat
Reiseforsikringen vil som regel heller ikke dekke skader på bilen. Betaler du leiebilen med kredittkort så omfatter ikke det noe som er relatert til leiebil, ingen kaskodekning eller ansvarsdekning, ifølge Eurocard. Foto: Privat

Heller ikke forsikringen som er inkludert i leieprisen er tilstrekkelig. Den omfatter nemlig sjelden reparasjoner på egen bil.

- Pass på at du forsikrer deg mot det du synes er viktig, og at egenandelen står i stil med risikoen. Men å spare kroner her kan være å spare seg til fant, konstaterer hun.

Sjekkliste for billeie

* Sett deg inn i avtalevilkårene – sjekk om du kan krysse landegrenser.

* Bruk kredittkort.

* Ikke kjøp forsikringer du ikke trenger – sjekk hva du har før du bestiller.

* Skaff bevis – gå gjennom bilen med utleier og ta gjerne bilder.

* Sett deg inn hva du skal gjøre hvis det skjer et uhell - Utleier har gjerne egne rutiner og faste verksteder.

* Ta kontakt med Forbrukerrådet 23 400 500 om noe går feil.

Sjekk hva som faktisk dekkes

Mange benytter for eksempel nettjenester som Expedia eller carbookers når de bestiller bil. Det inkluderer som regel en grunnforsikring med egenandel. Det er imidlertid ofte mulig å utvide forsikringen, slik at du slipper egenandel. Ved skranken på flyplassen vil du som regel bli spurt om du ønsker ytterligere forsikring. De kan i noen tilfeller koste mer enn selve leien. Det unngår du ved å sjekke dine egne forsikringer før du reiser.

- Reiseforsikringer dekker vanligvis tyveri i bilen, men ikke skader på selve bilen. Sjekk med forsikringsselskapet ditt om førerulykkesforsikringen dekker kjøring av leiebil i utlandet. Slik kan du spare penger, sier Halsos i Forbrukerrådet

Dersom du ikke ønsker å betale for "full pakke", så sørg for å få klargjort hvor stor egenandel du må betale dersom noe skulle skje med bilen. Dette er viktig å sjekke, egenandelen kan være høy. Sjekk også om forsikringen(e) du betaler for dekker alle eventualiteter.

- Jeg har opplevd å bli tilbudt en såkalt vandaliseringsforsikring. Det skjedde i Italia. Skulle for eksempel bilen bli ripet opp med kniv, noe som skjer, så dekket vandaliseringsforsikringen dette. Sørg derfor for at du er skikkelig informert om hva du betaler for og hva som er dekket. Dette er det som regel mye bedre å gjøre hjemmefra per telefon enn i en stresset situasjon på flyplassen, sier Leif Nybø. Han har lang erfaring med leiebil etter mange år som daglig leder i Norges Bilutleieforbund.

Bestiller du leiebil fra et utleieselskap i Norge, så vit at selskapet som du møter på flyplassen er en selvstendig franchisetaker. Selskapet i Norge ordner kun bestilling. Har du for eksempel oppgitt at du ønsker null egenandel ved en skade, så sjekk med selskapet på flyplassen at det faktisk er tilfelle.

Heller en for mye

- Det er viktig å undersøke både priser og betingelser, og vi anbefaler at du gjør dette hjemme i ro og mak. Ikke regn med at du klarer å sette deg inn i all verden i en stresset situasjon ved utleieskranken, anbefaler Sigmund Clementz, kommunikasjonsrådgiver i If Skadeforsikring.

Hva slags forsikring som er inkludert og hva den dekker varierer fra selskap til selskap.

- Ofte skor en del av utleiefirmaene i utlandet seg på nordmenns usikkerhet, men en tommelfingerregel er at det er bedre med en forsikring for mye enn en for lite, fortsetter Clementz.

Clementz anbefaler å bruke kjente internasjonale utleiefirmaer.

- En seriøs aktør er enklere å gjøre opp med i etterkant av en eventuell skade. Og husk at reiseforsikringen ikke dekker skader på bilen, avslutter han.

Dersom du ikke ønsker å betale for ""full pakke"", så sørg for å få klargjort hvor stor egenandel du må betale dersom noe skulle skje med bilen. Dette er viktg å sjekke, egenandelen kan være høy. Sjekk også om forsikringen(e) du betaler for dekker alle eventualiteter. Foto: Newspress
Dersom du ikke ønsker å betale for ""full pakke"", så sørg for å få klargjort hvor stor egenandel du må betale dersom noe skulle skje med bilen. Dette er viktg å sjekke, egenandelen kan være høy. Sjekk også om forsikringen(e) du betaler for dekker alle eventualiteter. Foto: Newspress

Kredittkortforsikring - en basisforsikring

Mange betaler leiebil med kredittkort. Fordelen er at det gjør kredittyter ansvarlig hvis du ikke får det du har betalt for. Men du kan også risikere at du blir belastet for utgifter dere ikke har avtalt. Forbrukerrådets Ingeborg Flønes opplyser at mange klager på dette.

Forsikring leiebil

* Ansvarsforsikring MÅ du ha, men vær oppmerksom at en slik forsikring ofte ikke dekker like mye som i Norge. Derfor kan det være hensiktsmessig å tegne tilleggsforsikringer. Det koster ikke mange kronene ekstra, i forhold til hva det kan spare deg for ved et evt uhell. Kaskoforsikring anbefales absolutt.

* Førerulykkesforsikring! Ofte er man i utlandet som fører ikke sikret under ansvarsforsikring. Sjekk dette, og tegn førerulykkesforsikring om nødvendig.

* Tegn gjerne en norsk ulykkesforsikring (helse) som gir tilstrekkelig erstatning hvis ulykken først skulle være ute. Ofte opererer man med helt andre satser i utlandet, som ofte ikke er høye nok om man pådrar seg medisinsk invaliditet. (Men unnlat likevel ingen forsikringer ved avtaleinngåelse.)

* Tegn alle forsikringer de seriøse utleieselkapene tilbyr/foreslår. Disse er relativt billige, og det er bedre å eventuelt være noe overforsikret enn å stå uten forsikring om uhellet er ute.

* Ved leie av bil i USA, bør du sørge for å være tilstrekkelig forsikret mot skade på annens eiendom gjennom en såkalt "Additional Liability Insurance" (ALI). Mange seriøse bilutleie-selskap har dette inklusive, men sjekk dette.

Kilde: Leiebil.net, FNO og Forbrukerportalen

- Det er ikke lovlig, så kontakt kredittkortselskapet ditt hvis du rammes. Den beste måten å unngå at det skjer, er ved å være nøye både når du henter og leverer bilen. Ta bilder, og gå helst over bilen sammen med utleier.

Men dersom man betaler med kredittkort, er man da dekket i alle bauger og kanter?

Eurocard opplyser at kredittkortets reiseforsikring ikke omfatter noe som er relatert til leiebil, ingen kaskodekning eller ansvarsdekning.

Vidar Korsberg Dalsbo, kommunikasjonsrådgiver i DNB, forteller følgende om forsikringen som ligger i kredittkortet ditt:

- I kortet ditt har du automatisk reiseforsikring hvis du betaler minst 50 pronset av reisens transportkostnader med kortet.

Han påpeker at dette kun er en reiseforsikring og at den vil aldri gjelde som bilforsikring for leiebilen.

- Mange tror at en reiseforsikring er en universalforsikring som dekker deg i alle situasjoner. Det er den ikke. Forsikringen gjennom kredittkortet er vanligvis en basisforsikring, forteller han.

Les også:

Så mye koster boten i utlandet

Slik er promillegrensenen i utlandet

Her står UP i sommer

Denne saken er først publisert på Klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:53 Håndball: Reinkind storspilte i mesterligaen23:28 Trump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:54 Trump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:39 – Viktigst å gjøre opp, ikke å være navlebeskuende og granske oss selv22:08 Politiet leter etter tre gutter etter voldshendelse i Oslo22:06 Ny studie advarer: Insektapokalypse truer alt liv på jorden21:48 Lørenskog-saken: Politiet kan sitte på DNA-profilen til gjerningsperson20:24 Senterpartiet tar igjen Ap og Høyre på ny måling20:13 Facebook: Har slettet milliarder av falske kontoer20:00 Tungt skyts mot Dale: – Flaks at ingen har blitt skadd19:28 Ber norske studenter reise hjem fra Hongkong19:14 Mann pågrepet etter funn av eksplosiver for andre gang på kort tid18:48 Her har politiet 13 ukers «utdannelse»: Brutale videoer sjokkerer18:32 USAs Ukraina-ambassadør: Trumps mål var å etterforske Biden18:10 «Smart lyskryss» testet i Danmark: Kan spare millioner av timer i kø17:19 Politiet trappet opp etterforskning i savnetsak i Trondheim etter funn av gjenstander16:17 «Alle» er invitert til Putins fest – bortsett fra Erna16:15 IEA: Verden må gjøre mye mer for å skifte ut olje med fornybar energi15:48 Julio Kopseng dømt for voldtekt av ytterligere to kvinner15:30 Sandnes Ulf idømmes 0-3-tap etter utsettelse på grunn av banefrost15:28 Minst 13 personer mistet livet i bussulykke i Slovakia15:13 Oslos byråd innfører pensjon fra første krone14:55 Tolv drept i bilbombe i Afghanistan14:54 To menn stukket med kniv på trikk i Göteborg14:24 Ropstad ut mot miljøbevegelsens menneskesyn: – Vrøvl14:01 Usikkerhet rundt formsterke «Moi»13:44 Svigersønn-diplomati mellom USA og Tyrkia13:34 Skrivefeil oppklarte 75 år gammelt ubåtmysterium: – Jeg ble målløs13:34 Sykehus ilagt forelegg på 300.000 etter dødsfall13:18 Politiet tar beslag i millionformuen til Manshaus13:16 UD endrer reiseråd for Hongkong13:03 Nederland senker farten for å spare miljøet: – Et elendig tiltak13:01 Høsten slipper ikke taket12:38 To millioner ekstra til tiltak mot jødehat i Norge12:19 Mann døde etter fall inne på Oslo City12:05 To pågrepet for hærverk mot jødisk gravplass i Danmark12:05 Fire fra norske klubber i Færøyenes tropp på Ullevaal11:52 Presset Erna Solberg: – Horribelt å mene at homofili er synd11:46 Børsfall etter Trump-trusler om høyere toll11:40 Storavis: Bayern med forsterket Guardiola-jakt11:39 Viking Sky var kun en skipslengde fra å grunnstøte10:58 TV-sendte riksrettshøringer kan bli Trumps hittil største utfordring10:57 Varebilsjåfør døde etter kollisjon med buss10:43 Så store prisforskjeller for dagligvarer at det kan være lovbrudd10:40 23 drept i israelske flyangrep mot Gazastripen10:29 Erna Solberg sier Trine Skei Grande midt imot: – Ikke misunnelse10:12 New Zealands parlament stemte for aktiv dødshjelp10:12 Ledigheten faller blant innvandrere i Norge09:02 Nav-skandalen og vogntog på vinterføre er tema i spørretimen08:31 Skoler stenges mens demonstrasjonene raser i Hongkong08:29 Politiet advarer om krevende kjøreforhold: «Svært glatte veier»08:28 Kaos og ødeleggelser i Venezia08:22 Underskrift fra Litauens president gir håp om snarlig utlevering av Frode Berg08:07 Spanske Villa gir seg etter endt sesong08:05 Lokalbefolkningen i norske turistområder vil ha turistskatt07:52 Skulle få 150 kroner – må ut med 56 ganger så mye07:44 Thunberg tar katamaran til Spania07:41 Markus Henriksen om klubbsituasjonen: – Unner ingen noe slikt07:30 Zuccarellos Wild tapte bunnoppgjør mot Kings07:26 Færre søknader om erstatning for tap av sau og lam til rovdyr07:25 Sju drept i bilbombe i Afghanistan07:09 Nylands tøffe vei tilbake: – Sjansen kom før jeg trodde07:08 Bussbråket på Torp: Ber statsråden rydde opp06:46 USA holder tusenvis av barn innesperret på mottak06:41 Landslagets inspirerende gulrot06:37 Mann truet vektere med balltre og sparket politiet i Oslo06:35 Dette skjer i dag06:32 Tande tviler på nytt Kobayashi-show06:31 Mann i 30-årene knivstukket i Akershus06:21 Oslo vil plante 100.000 trær innen 203006:12 Granskning: Indikasjon på menneskehandel i fiskeindustrien05:48 Setteriksadvokaten tror antall Nav-saker vil øke05:44 Tesla skal bygge ny elbilfabrikk i Tyskland05:42 Dette skjedde i natt05:28 Mann drept under protester i Libanon05:26 Solvik-Olsen mener Vedum kan stanse ny strømkabel til utlandet05:07 Venstre i Trøndelag krever full pelsdyr-kompensasjon04:38 200 boliger tatt av skogbranner i Australia04:06 USA råder amerikanere til å ikke reise til Bolivia03:57 Flere kilder hevder å ikke ha blitt kontaktet av politivoldsbok-forfattere03:29 Federer har fremdeles håp om sjuende tittel i ATP-finalen03:23 Sju drept i voldelige protester i Bolivia etter valget03:21 To høyreekstremister pågrepet i Italia02:47 Utslipp gjør at NHO vil kutte kraftig i cruisetrafikken02:41 Jeanine Añez er ny president i Bolivia00:05 140 dødsulykker med vogntog gransket00:02 Ny studie: Kristen bakgrunn også negativt for jobbsøkere00:01 Senterpartiet vil senke drivstoffavgiftene00:00 Kardinals anke over overgrepsdom opp for høyesterett23:34 Mann knivstukket i Akershus22:54 26 dager med Chile-demonstrasjoner22:20 Ap og Sp reagerer på Bane Nors million-merkevarebygging22:01 Stavanger-par risikerer fengsel for menneskehandel21:26 Aps elbil-forslag får uventet støtte fra Frp21:13 Uvær førte til oversvømmelse i Venezia21:08 Faket hele CVen og et magasincover for å få Trump-jobb – og fikk den20:46 Devin (13) mistet moren i grufullt angrep: – Hun forsøkte å be til gud20:17 Palestinske skolebøker forherliger martyrdød – stortingstopper vil revurdere norsk støtte19:51 – Nordmenn flykter nå til Gran Canaria19:26 Lyntog som myte og mysterium
Siste nytt
23:53SportHåndball: Reinkind storspilte i mesterligaen23:28VerdenTrump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:54VerdenTrump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:39Politikk– Viktigst å gjøre opp, ikke å være navlebeskuende og granske oss selv22:08NorgePolitiet leter etter tre gutter etter voldshendelse i Oslo22:06VerdenNy studie advarer: Insektapokalypse truer alt liv på jorden21:48NorgeLørenskog-saken: Politiet kan sitte på DNA-profilen til gjerningsperson20:24PolitikkSenterpartiet tar igjen Ap og Høyre på ny måling20:13VerdenFacebook: Har slettet milliarder av falske kontoer20:00MotorTungt skyts mot Dale: – Flaks at ingen har blitt skadd19:28VerdenBer norske studenter reise hjem fra Hongkong19:14NorgeMann pågrepet etter funn av eksplosiver for andre gang på kort tid18:48VerdenHer har politiet 13 ukers «utdannelse»: Brutale videoer sjokkerer18:32VerdenUSAs Ukraina-ambassadør: Trumps mål var å etterforske Biden18:10Motor«Smart lyskryss» testet i Danmark: Kan spare millioner av timer i kø17:19NorgePolitiet trappet opp etterforskning i savnetsak i Trondheim etter funn av gjenstander16:17Politikk«Alle» er invitert til Putins fest – bortsett fra Erna16:15VerdenIEA: Verden må gjøre mye mer for å skifte ut olje med fornybar energi15:48NorgeJulio Kopseng dømt for voldtekt av ytterligere to kvinner15:30SportSandnes Ulf idømmes 0-3-tap etter utsettelse på grunn av banefrost15:28VerdenMinst 13 personer mistet livet i bussulykke i Slovakia15:13PengerOslos byråd innfører pensjon fra første krone14:55VerdenTolv drept i bilbombe i Afghanistan14:54VerdenTo menn stukket med kniv på trikk i Göteborg14:24PolitikkRopstad ut mot miljøbevegelsens menneskesyn: – Vrøvl14:01SportUsikkerhet rundt formsterke «Moi»13:44VerdenSvigersønn-diplomati mellom USA og Tyrkia13:34VerdenSkrivefeil oppklarte 75 år gammelt ubåtmysterium: – Jeg ble målløs13:34NorgeSykehus ilagt forelegg på 300.000 etter dødsfall13:18NorgePolitiet tar beslag i millionformuen til Manshaus13:16ReiseUD endrer reiseråd for Hongkong13:03MotorNederland senker farten for å spare miljøet: – Et elendig tiltak13:01NorgeHøsten slipper ikke taket12:38NorgeTo millioner ekstra til tiltak mot jødehat i Norge12:19NorgeMann døde etter fall inne på Oslo City12:05VerdenTo pågrepet for hærverk mot jødisk gravplass i Danmark12:05SportFire fra norske klubber i Færøyenes tropp på Ullevaal11:52PolitikkPresset Erna Solberg: – Horribelt å mene at homofili er synd11:46PengerBørsfall etter Trump-trusler om høyere toll11:40SportStoravis: Bayern med forsterket Guardiola-jakt11:39NorgeViking Sky var kun en skipslengde fra å grunnstøte10:58PolitikkTV-sendte riksrettshøringer kan bli Trumps hittil største utfordring10:57NorgeVarebilsjåfør døde etter kollisjon med buss10:43PengerSå store prisforskjeller for dagligvarer at det kan være lovbrudd10:40Verden23 drept i israelske flyangrep mot Gazastripen10:29PolitikkErna Solberg sier Trine Skei Grande midt imot: – Ikke misunnelse10:12VerdenNew Zealands parlament stemte for aktiv dødshjelp10:12NorgeLedigheten faller blant innvandrere i Norge09:02PolitikkNav-skandalen og vogntog på vinterføre er tema i spørretimen08:31VerdenSkoler stenges mens demonstrasjonene raser i Hongkong08:29NorgePolitiet advarer om krevende kjøreforhold: «Svært glatte veier»08:28ReiseKaos og ødeleggelser i Venezia08:22VerdenUnderskrift fra Litauens president gir håp om snarlig utlevering av Frode Berg08:07SportSpanske Villa gir seg etter endt sesong08:05ReiseLokalbefolkningen i norske turistområder vil ha turistskatt07:52NorgeSkulle få 150 kroner – må ut med 56 ganger så mye07:44VerdenThunberg tar katamaran til Spania07:41SportMarkus Henriksen om klubbsituasjonen: – Unner ingen noe slikt07:30SportZuccarellos Wild tapte bunnoppgjør mot Kings07:26NorgeFærre søknader om erstatning for tap av sau og lam til rovdyr07:25VerdenSju drept i bilbombe i Afghanistan07:09SportNylands tøffe vei tilbake: – Sjansen kom før jeg trodde07:08PolitikkBussbråket på Torp: Ber statsråden rydde opp06:46VerdenUSA holder tusenvis av barn innesperret på mottak06:41SportLandslagets inspirerende gulrot06:37NorgeMann truet vektere med balltre og sparket politiet i Oslo06:35NorgeDette skjer i dag06:32SportTande tviler på nytt Kobayashi-show06:31NorgeMann i 30-årene knivstukket i Akershus06:21NorgeOslo vil plante 100.000 trær innen 203006:12NorgeGranskning: Indikasjon på menneskehandel i fiskeindustrien05:48NorgeSetteriksadvokaten tror antall Nav-saker vil øke05:44VerdenTesla skal bygge ny elbilfabrikk i Tyskland05:42NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenMann drept under protester i Libanon05:26PolitikkSolvik-Olsen mener Vedum kan stanse ny strømkabel til utlandet05:07NorgeVenstre i Trøndelag krever full pelsdyr-kompensasjon04:38Verden200 boliger tatt av skogbranner i Australia04:06VerdenUSA råder amerikanere til å ikke reise til Bolivia03:57NorgeFlere kilder hevder å ikke ha blitt kontaktet av politivoldsbok-forfattere03:29SportFederer har fremdeles håp om sjuende tittel i ATP-finalen03:23VerdenSju drept i voldelige protester i Bolivia etter valget03:21VerdenTo høyreekstremister pågrepet i Italia02:47ReiseUtslipp gjør at NHO vil kutte kraftig i cruisetrafikken02:41VerdenJeanine Añez er ny president i Bolivia00:05Motor140 dødsulykker med vogntog gransket00:02NorgeNy studie: Kristen bakgrunn også negativt for jobbsøkere00:01MotorSenterpartiet vil senke drivstoffavgiftene00:00VerdenKardinals anke over overgrepsdom opp for høyesterett23:34NorgeMann knivstukket i Akershus22:54Verden26 dager med Chile-demonstrasjoner22:20PengerAp og Sp reagerer på Bane Nors million-merkevarebygging22:01NorgeStavanger-par risikerer fengsel for menneskehandel21:26MotorAps elbil-forslag får uventet støtte fra Frp21:13VerdenUvær førte til oversvømmelse i Venezia21:08VerdenFaket hele CVen og et magasincover for å få Trump-jobb – og fikk den20:46VerdenDevin (13) mistet moren i grufullt angrep: – Hun forsøkte å be til gud20:17NorgePalestinske skolebøker forherliger martyrdød – stortingstopper vil revurdere norsk støtte19:51Reise– Nordmenn flykter nå til Gran Canaria19:26StemmerLyntog som myte og mysterium
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus