Norske bilister tar større risiko i utlandet

VERRE UTE: Nordmenn tar mer sjanser bak rattet i utlandet, enn hjemme. Det straffer seg.
VERRE UTE: Nordmenn tar mer sjanser bak rattet i utlandet, enn hjemme. Det straffer seg. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvert år skades 180 nordmenn i trafikkulykker i Europa. Trygg Trafikk mener norske bilister tar større risiko i utlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nordmenn er flinke til å bruke bilbelte hjemme, men mange dropper bilbeltet på ferie i utlandet. Det virker som om sol og ferie gjør at fornuften tar litt pause, sier kommunikasjonssjef Ann-Kathrin Årøen i Trygg Trafikk.

Hun sier at det i de fleste ferieland er et mer hektisk trafikkbilde enn hjemme, noe som øker risikoen for ulykker. En ny beregning fra Europeiske Reiseforsikring viser at rundt 180 nordmenn hvert år blir skadd i trafikkulykker i utlandet.

– Trafikkulykker er blant de vanligste grunnene til at nordmenn omkommer eller blir hardt skadd i utlandet. Hvert år ser vi ulykker som kunne vært unngått dersom folk hadde vært flinkere til å avpasse farten, bruke bilbelte i bil og huske hjelm og egnet bekledning når de kjører MC, opplyser assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring.

Selv om vi som bilister tar større risiko i utlandet, er vi mye mer forsiktige som fotgjengere. Hele 73 prosent sier de tar flere forholdsregler i utlandet.