Pinsetrafikanter må sjekke reiseruten

Deler av E18 gjennom Vestfold er helt stengt, og der er det tre omkjøringer. Men også mange andre steder i landet må trafikantene beregne ekstra tid for pinseutfarten grunnet veiarbeid og andre hindringer på veinettet. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Deler av E18 gjennom Vestfold er helt stengt, og der er det tre omkjøringer. Men også mange andre steder i landet må trafikantene beregne ekstra tid for pinseutfarten grunnet veiarbeid og andre hindringer på veinettet. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Flere store veier er stengt før pinsehelgen, samtidig som Statens vegvesen forventer stor trafikk. Bilistene bør planlegge reiseruten nøye før avgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Trafikantene bør beregne ekstra god tid, sier faggruppeleder Therese Thowsen på Vegtrafikksentralen.

Flere steder på Østlandet er det veiarbeid som fører til dårligere fremkommelighet. På E6 nordover fra Minnesund vil det frem til 3. juni pågå asfaltering og oppmerking. Alternative ruter er omkjøring via E16 Kløfta og riksvei 24 Stange, eller riksvei 4.

Det er også fare for kø på E6 over Svinesund, spesielt mandag 2. pinsedag. Privatbilister kan vurdere å kjøre over den gamle Svinesundsbrua.

På E18 gjennom Vestfold er veien stengt ved Skjeggestad bru mellom Islandkrysset og Hellandkrysset.

Torsdag gikk det et nytt ras ved Vaksdal i Hordaland slik at både E16 og jernbanen er stengt. Det er uvisst når veien kan åpnes igjen.

Vegtrafikksentralen følger trafikkbildet kontinuerlig og har et tett samarbeid med politiet, skriver veivesenet i en pressemelding, og føyer til at Utrykningspolitiet vil følge ekstra godt med på hovedveinettet.

Personvernpolicy