Meny

Perfekt for deg som elsker å kjøre bil!

Vi fikk kjøre Mercedes AMG GT S på bane i Sverige. En opplevelse som ga et varig inntrykk. Foto: Thomas LePrince.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heftig Mercedes går rett i strupen på Porsche. Les testen:

Mercedes AMG GT S

Motor: 4 liter, V8, to turboer

Effekt: 510 hk / 650 nm

0-100 km/t: 3,8 sekunder

Toppfart: 310 km/t

Forbruk: 0,94 l/mil

CO2-utslipp: 219 g/km

Lengde x Bredde x Høyde: 4546 x 1939 x 1287 mm

Bagasjerom: 350 liter

Vekt: 1.540 kilo

Pris: Fra 1.840.000 kroner

En sommerdag i 2012 fikk undertegnede anledning til å kjøre en av de råeste modellene med stjerne på panseret som var å oppdrive den gang.

Mercedes SLS AMG cabriolet.

En aldeles nydelig bil - med langt panser, to seter, diger motor, tak som kunne tas ned og bakhjulstrekk. Kort sagt en oppskrift på mye moro.

Den gjorde et sterkt inntrykk. Men nå fases denne modellen ut. Akk o ve, var min første tanke. Det var trist.

Men så møtte jeg AMG GT S. Og plutselig var jeg ikke så trist likevel ...

Les også: Her er Mercedes nye toppmodell

Hva er dette?

AMG GT er Mercedes nyeste bidrag i et eksklusivt segment, der vi blant annet finner biler som Porsche 911, Jaguar F-Type R, og Audi R8. Du får den i to versjoner GT og GT S – med henholdsvis 462 og 510 hk.

Akkurat om SLS har GTen et langt panser og kort overheng over forhjulene, en liten og intim coupe som rommer to seter og en av bilverdens lekreste hekker. Og under panseret er det AMG som har fått herje. Uansett hvilken GT-versjon du velger. Det er gode nyheter.

Enda bedre nyheter, er det at vår testbil er en GT S. Vi har sjekket hvilke resultater den motoriseringen gir i praksis. Både på bane og på vanlige veier.

Mercedes har latt AMG-avdelingen få herje fritt i motorrommet. Resultatet gir gåsehud! Foto: Thomas LePrinceMercedes har latt AMG-avdelingen få herje fritt i motorrommet. Resultatet gir gåsehud! Foto: Thomas LePrince

Hvordan er den å kjøre?

I gamle dager var ekstreme sportsbiler gjerne litt vanskelig å kjøre, ukomfortable og ribbet for utstyr. Den tiden er forbi.

Nå vil kundene ha det beste fra alle verdener. Derfor er AMG GT S lettkjørt som en småbil, komfortabel som en familiebil og velutstyrt som en luksusbil.

Du sitter lavt, rumpa skraper omtrent nedi asfalten, med en diger midtkonsoll mellom forsetene. Ut av frontruta ser du det ruvende panseret. Setene gir god sportsbil-følelse, uten å gå på bekostning av komforten, men av en eller annen grunn er ikke sitteputen forlengbar.

Mercedes har klart å finne en erstatter til SLS som ikke bare er verdig, den overgår forgjengeren! Foto: Thomas LePrinceMercedes har klart å finne en erstatter til SLS som ikke bare er verdig, den overgår forgjengeren! Foto: Thomas LePrince

Under akselerasjon kommer en AMG-typisk buldring som gir gåsehud, akkompagnert av et avsindig rykk. Hekken setter seg og det kjennes som om det skal skje en drastisk omveltning av innvollene. Men på en god måte, hvis du skjønner hva jeg mener.

Den sjutrinns automatgirkassen jobber effektivt – og om du ber den om det: Brutalt.

Ulike kjøreprogram sørger for at denne bilen fint kan brukes på dårlig veier og langturer. Velger du comfort, får du faktisk nettopp det. I alle fall i relativ forstand. For noen S-klasse er det naturligvis ikke. Sportsbil er sportsbil.

Det er også mer støy, både fra motor, dekk og vind, enn i en vanlig Mercedes. Men det kan vi ikke si at plaget oss nevneverdig. Det er bare å gi gass, så er det eneste du hører nydelig broomming.

Les også: Bedre medisin mot 40-årskrisen får du ikke

Finest utenpå eller inni?

Designet på AMG GT S er noe av det lekreste vi har sett på lenge. Den er rett og slett bare nydelig å se på. Klassisk sportsbil - og med en siluett som aldri vil gå av moten.

Hekken minner om klassikeren Jaguar S-Type. Og med mindre du tvinger den fram, eller kjører fort nok, er det ingen skjemmende spoiler som bryter de elegante linjene.

Du får den riktige følelsen bak rattet i AMG GT.Du får den riktige følelsen bak rattet i AMG GT.

Fronten preges av den brede og lave grillen, spoileren med digre luftinntak og sinte lykter som varsler at du bør flytte deg når denne dukker opp i speilet. Utseendet viste seg forøvrig å ha ønsket effekt, venstrefila ryddes stort sett ganske raskt på motorveien.

Deilige sportsseter – men uten forlengbar sittepute.Deilige sportsseter – men uten forlengbar sittepute.

Innvendig er det kanskje Mercedes mest stilrene interiør. Bred og høy midtkonsoll med runde knapper og solide brytere. Infotainmentskjermen er delvis integrert i dashbordet og rattet har flat bunn.

Det eneste vi synes er litt rart, er girspaken. Den er skikkelige liten og pinglete – og dessuten plassert såpass langt bak at den er litt vrien å få tak i. Det mangler også head up display – og akkurat på en slik bil, og da særlig under kjøring på bane, er det et savn.

Vi liker aller best eksteriøret på denne bilen. Rett og slett fordi vi ikke kommer på noe vi ville endret på ...

Hvordan er plassen?

Dette er en klassisk toseter. Det vil si at du ikke har mer plass enn du må ha. I alle fall om du er litt høyere enn snittet. Det er først og fremst vinkelen på ryggstøtten som begrenser seg selv.

Bagasjerommet er faktisk ganske så rommelig. Det tar 350 liter og det er en stor luke, som gjør inn- og utlasting enkelt. Det påpekes at du får plass til to golfbager, for de som måtte bry seg om slikt.

Bagasjerommet svelger unna 350 liter. I denne klassen er det svært bra. Dessuten er luka stor, noe som gjør det lett å utnytte plassen. Foto: Thomas LePrinceBagasjerommet svelger unna 350 liter. I denne klassen er det svært bra. Dessuten er luka stor, noe som gjør det lett å utnytte plassen. Foto: Thomas LePrince

Det er forøvrig gjort plass til to skikkelige koppholdere, mest for å please det amerikanske markedet.

Les også: Mercedes med tre titler i Årets Bil-kåring

Går den bra?

Enkelt og greit: Ja! Den går styggfort. Ikke minst når du lar den strekke skikkelig på beina på bane. Det fikk vi altså rikelig anledning til å prøve. Ekstra interessant var det å merke hvor mye hvassere den er enn for eksempel CLA AMG, som jo også er en skikkelig versting.

AMG GT S skinner virkelig på bane. I tilfelle du skulle lure - dette var en morsom opplevelse! Foto: Thomas LePrinceAMG GT S skinner virkelig på bane. I tilfelle du skulle lure - dette var en morsom opplevelse! Foto: Thomas LePrince

AMG GT S ligger flatt og stødig i svingene, og lar deg utnytte kreftene til det fulle. Et lite rykk med rumpa signaliserer at du er litt for ivrig med høyrepedalen. Men det er ingen dramatikk.

0-100 km/t leveres på 3,8 sekunder, mens toppfarten er 310 km/t. Her er det bare å holde på hatten, folkens!

Forbruket oppgis til 0,94 l/mil. Det er faktisk lavere enn Porsche 911 Turbo klarer med sin seks sylindrede boxermotor.

Hva er konklusjonen?

Jeg kan lykkelig slå fast at selv SLS-en, med all sin råskap, herlige kjøreegenskaper og lekre design, kan overgås. Mercedes har nemlig gjort det selv - med AMG GT S.

Dette kommer til å bli en klassiker blant sportsbilentusiaster – og dessuten en verdig, ja til og med en truende konkurrent til nestoren Porsche 911.

Men du må passe på. Lar du deg friste, kan den lett sørge for at førerkortet sitter løst ...

Pluss: Nydelig design, vakker lyd og heftige kjøreegenskaper
Minus: Prisen, og en litt krøkkete plassering av girspaken

Les også: Mener denne Mercedesen er verdens raskeste

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:15 Rekordmange medlemmer i SV00:14 Underhuset tar mer kontroll over brexitprosessen23:52 Brann ved resirkuleringsanlegg i Kristiansund23:49 Erdogan: Hagia Sofia kan bli moské23:16 Valutakurser 25.03 (22.03)22:47 Brasils ekspresident Temer blir løslatt22:43 Frp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb22:38 Barkley-dobbel da England snudde mot Montenegro22:23 Røymark avgjorde for VIF21:48 Vegvesenet avslørte lastebilsjåfører med to jobber og sjåførkort21:45 Xi og Macron holdt toppmøte i Paris21:37 Nytt omfattende strømbrudd i Venezuela21:30 Måren gikk i fella i Østfold – kort tid etter kom ulven21:06 Norsk politi bidro i aksjon som felte polsk narkoliga21:00 Hammer gir seg som landslagstrener20:59 Forventer at Viking Sky er tilbake i drift tidlig april20:42 Apple lanserer kredittkort og Netflix-konkurrent20:07 Torkil Vederhus blir ny partisekretær for MDG20:05 Utskjelte Lindelöf ble pappa19:37 Tidligere Stormy Daniels-advokat siktet for utpressingsforsøk mot Nike19:31 NRK: Solberg blir svensk landslagssjef19:22 Fylkesnes: – Senterpartiets distrikspolitikk kan da ikke stoppe på kaikanten!19:20 Trump hardt ut mot dem som sørget for Mueller-rapporten18:48 Ankerkjettingen på Viking Sky måtte kappes18:44 Neymars far og agent lo av Real Madrid-ryktene17:57 Regjeringen lanserer ny handlingsplan mot voldtekt17:47 Brudd i forhandlingene om CO2-fond17:21 Tre personer involvert i trafikkulykke i Troms17:15 Avviser Ernas plan for barna i fangeleire16:52 Hamas: – Enige med Israel om våpenhvile16:50 Theresa Mays brexitavtale mangler fortsatt støtte16:28 Fikk ikke kjøre videre slik – fører anmeldt for flere forhold16:26 Trump har anerkjent Golanhøydene som en del av Israel16:15 Viking Sky-rederiet beklager15:35 Advokat: Frode Berg-rettssaken starter 2. april15:09 Nike fikk bot på 120 millioner fra EU15:08 Beklager etter feilaktig å ha erklært kvinne død15:07 Ber Viking-rederen bli med og betale skatt14:59 Telenor ga Berit Svendsen sluttpakke på 6,8 millioner14:55 Nordmenn dropper hytta i påsken14:34 Flykaprer saksøker Norge for å få opphold14:22 Sovende soldat i telt ble overkjørt av stridsvogn14:16 Ny bunnotering for «Skavlan»14:13 Vil ikke kommentere nye dopingpåstander14:12 Kurdiske opprørere vil ha internasjonal IS-domstol14:05 Trump vil la Barr avgjøre offentliggjøring av rapport13:52 Nordea hever rentene13:38 Hjelpetelefon for europeere i brexitnød13:16 Bjørgen ble mamma igjen12:55 Kripos sender etterforskere til Etiopia etter flystyrt12:55 Lagerbäck stoler på Sverige-Janne12:47 Torskefiske blir forbudt langs kysten fra Telemark til svenskegrensen12:23 Rogaland SV foreslår å avvikle bompenger12:12 Russland fryder seg over rapport11:48 Proffbokser priser seg heldig som overlevde stuntet11:44 Sumaya Jirde Ali tildelt ytringsfrihetspris11:42 Ødegaard sto over landslagets trening11:42 Passasjer skadd da førerløs buss begynte å trille11:27 Russisk mann forsøkte å smugle neddopet orangutang11:15 Første viktige kamp mot Sverige på 41 år11:13 – Kristoffersen har ikke forstått den norske idrettsmodellen11:06 Hvis han ikke var skyldig, hva hadde han å frykte?10:51 Cruisepassasjerer: – Vi er evig takknemlig til Norge10:22 Fullt på Ullevaal under Sverige-kampen09:57 To unge menn tiltalt for to grove ran i Oslo09:35 Øyner 60 millioner for Bygdøy-luksus09:24 Fembarnsfar tiltalt for voldtekt av to av sine barn09:14 Ny forskning: Menneskekroppen kan ha evnen til å sanse jordas magnetfelt09:12 Nasdaq utsetter svarfristen på sitt bud på Oslo Børs08:50 Kristoffersen-advokat: – Skiforbundet står til knærne i misbruk08:45 Klæbo og Østberg hentet millioner i premiepenger07:52 Kvinne med barnevogn overfalt – politiet ber om tips07:44 Turistbusser bes om å ikke kjøre i Oslo sentrum07:22 Løfshus ser fram til familiehelger etter 15 år i verdenscupsirkuset07:05 Netanyahu lover svar på rakettangrep06:37 Nordtveit tror på helt annet kampbilde mot Sverige06:31 Flere juridiske floker venter for Trump06:15 Undersøkelser av Viking Sky begynner mandag06:02 20 år siden NATO bombet Serbia06:00 Thingnes Bøs supersesong: har gått inn 4,5 mill. i premiepenger05:50 Dette skjer i dag05:35 Norge har tatt imot atomavfall fra andre land05:30 Dette skjedde i natt05:00 – Næringslivet må ansette folk som har falt utenfor arbeidsmarkedet04:56 Ardern kunngjør offentlig gransking av Christchurch-angrep04:38 Orbán ut mot EU etter utestengelse04:30 Fire år med bombekrig – Jemens barn betaler en høy pris04:25 Flere menn tiltalt for grovt ran, voldtekt og frihetsberøvelse04:11 Boeing inviterer til møte om 737 MAX03:28 Medlemsvekst i Grønn Ungdom etter klimaaksjon03:20 Kuppleder styrer trolig videre i Thailand02:45 Baby døde etter mislykket omskjæring i Italia02:41 Sjeføkonom: Boligen din blir mindre verdt de neste årene02:21 Lapp med New Zealand-referanse funnet etter branntilløp i amerikansk moské01:45 Sp vil ikke love rødgrønt kommunesamarbeid01:40 Flyangrep mot Gazastripen01:02 Flertall for strengere våpenlover i USA, viser måling00:58 To menn påkjørt av stjålet varebil i Telemark00:17 Russiske soldater og utstyr til Venezuela00:13 Nytt vikingskip funnet i Vestfold
Siste nytt
00:15NorgeRekordmange medlemmer i SV00:14VerdenUnderhuset tar mer kontroll over brexitprosessen23:52NorgeBrann ved resirkuleringsanlegg i Kristiansund23:49VerdenErdogan: Hagia Sofia kan bli moské23:16NorgeValutakurser 25.03 (22.03)22:47PolitikkBrasils ekspresident Temer blir løslatt22:43PolitikkFrp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb22:38SportBarkley-dobbel da England snudde mot Montenegro22:23SportRøymark avgjorde for VIF21:48NorgeVegvesenet avslørte lastebilsjåfører med to jobber og sjåførkort21:45PolitikkXi og Macron holdt toppmøte i Paris21:37VerdenNytt omfattende strømbrudd i Venezuela21:30NorgeMåren gikk i fella i Østfold – kort tid etter kom ulven21:06NorgeNorsk politi bidro i aksjon som felte polsk narkoliga21:00SportHammer gir seg som landslagstrener20:59NorgeForventer at Viking Sky er tilbake i drift tidlig april20:42VerdenApple lanserer kredittkort og Netflix-konkurrent20:07PolitikkTorkil Vederhus blir ny partisekretær for MDG20:05SportUtskjelte Lindelöf ble pappa19:37VerdenTidligere Stormy Daniels-advokat siktet for utpressingsforsøk mot Nike19:31SportNRK: Solberg blir svensk landslagssjef19:22PolitikkFylkesnes: – Senterpartiets distrikspolitikk kan da ikke stoppe på kaikanten!19:20PolitikkTrump hardt ut mot dem som sørget for Mueller-rapporten18:48NorgeAnkerkjettingen på Viking Sky måtte kappes18:44SportNeymars far og agent lo av Real Madrid-ryktene17:57NorgeRegjeringen lanserer ny handlingsplan mot voldtekt17:47PolitikkBrudd i forhandlingene om CO2-fond17:21NorgeTre personer involvert i trafikkulykke i Troms17:15NorgeAvviser Ernas plan for barna i fangeleire16:52VerdenHamas: – Enige med Israel om våpenhvile16:50NorgeTheresa Mays brexitavtale mangler fortsatt støtte16:28MotorFikk ikke kjøre videre slik – fører anmeldt for flere forhold16:26VerdenTrump har anerkjent Golanhøydene som en del av Israel16:15NorgeViking Sky-rederiet beklager15:35VerdenAdvokat: Frode Berg-rettssaken starter 2. april15:09PengerNike fikk bot på 120 millioner fra EU15:08Helse og livsstilBeklager etter feilaktig å ha erklært kvinne død15:07PengerBer Viking-rederen bli med og betale skatt14:59PengerTelenor ga Berit Svendsen sluttpakke på 6,8 millioner14:55ReiseNordmenn dropper hytta i påsken14:34NorgeFlykaprer saksøker Norge for å få opphold14:22VerdenSovende soldat i telt ble overkjørt av stridsvogn14:16KulturNy bunnotering for «Skavlan»14:13SportVil ikke kommentere nye dopingpåstander14:12VerdenKurdiske opprørere vil ha internasjonal IS-domstol14:05PolitikkTrump vil la Barr avgjøre offentliggjøring av rapport13:52PengerNordea hever rentene13:38VerdenHjelpetelefon for europeere i brexitnød13:16SportBjørgen ble mamma igjen12:55VerdenKripos sender etterforskere til Etiopia etter flystyrt12:55SportLagerbäck stoler på Sverige-Janne12:47NorgeTorskefiske blir forbudt langs kysten fra Telemark til svenskegrensen12:23MotorRogaland SV foreslår å avvikle bompenger12:12VerdenRussland fryder seg over rapport11:48NorgeProffbokser priser seg heldig som overlevde stuntet11:44KulturSumaya Jirde Ali tildelt ytringsfrihetspris11:42SportØdegaard sto over landslagets trening11:42NorgePassasjer skadd da førerløs buss begynte å trille11:27VerdenRussisk mann forsøkte å smugle neddopet orangutang11:15SportFørste viktige kamp mot Sverige på 41 år11:13Sport– Kristoffersen har ikke forstått den norske idrettsmodellen11:06StemmerHvis han ikke var skyldig, hva hadde han å frykte?10:51NorgeCruisepassasjerer: – Vi er evig takknemlig til Norge10:22SportFullt på Ullevaal under Sverige-kampen09:57NorgeTo unge menn tiltalt for to grove ran i Oslo09:35PengerØyner 60 millioner for Bygdøy-luksus09:24NorgeFembarnsfar tiltalt for voldtekt av to av sine barn09:14Helse og livsstilNy forskning: Menneskekroppen kan ha evnen til å sanse jordas magnetfelt09:12PengerNasdaq utsetter svarfristen på sitt bud på Oslo Børs08:50SportKristoffersen-advokat: – Skiforbundet står til knærne i misbruk08:45SportKlæbo og Østberg hentet millioner i premiepenger07:52NorgeKvinne med barnevogn overfalt – politiet ber om tips07:44ReiseTuristbusser bes om å ikke kjøre i Oslo sentrum07:22SportLøfshus ser fram til familiehelger etter 15 år i verdenscupsirkuset07:05VerdenNetanyahu lover svar på rakettangrep06:37SportNordtveit tror på helt annet kampbilde mot Sverige06:31VerdenFlere juridiske floker venter for Trump06:15NorgeUndersøkelser av Viking Sky begynner mandag06:02Verden20 år siden NATO bombet Serbia06:00SportThingnes Bøs supersesong: har gått inn 4,5 mill. i premiepenger05:50NorgeDette skjer i dag05:35NorgeNorge har tatt imot atomavfall fra andre land05:30NorgeDette skjedde i natt05:00Penger– Næringslivet må ansette folk som har falt utenfor arbeidsmarkedet04:56VerdenArdern kunngjør offentlig gransking av Christchurch-angrep04:38PolitikkOrbán ut mot EU etter utestengelse04:30VerdenFire år med bombekrig – Jemens barn betaler en høy pris04:25NorgeFlere menn tiltalt for grovt ran, voldtekt og frihetsberøvelse04:11VerdenBoeing inviterer til møte om 737 MAX03:28PolitikkMedlemsvekst i Grønn Ungdom etter klimaaksjon03:20PolitikkKuppleder styrer trolig videre i Thailand02:45VerdenBaby døde etter mislykket omskjæring i Italia02:41PengerSjeføkonom: Boligen din blir mindre verdt de neste årene02:21VerdenLapp med New Zealand-referanse funnet etter branntilløp i amerikansk moské01:45PolitikkSp vil ikke love rødgrønt kommunesamarbeid01:40VerdenFlyangrep mot Gazastripen01:02VerdenFlertall for strengere våpenlover i USA, viser måling00:58NorgeTo menn påkjørt av stjålet varebil i Telemark00:17VerdenRussiske soldater og utstyr til Venezuela00:13NorgeNytt vikingskip funnet i Vestfold
Populært