Ikke rart E6-tunnel ble stengt umiddelbart

Slik så deler av taket ut etter at en tungbil hadde forårsaket store skader i Skarpsnotunnelen ved Moelv. Foto: Statens vegvesen.
Slik så deler av taket ut etter at en tungbil hadde forårsaket store skader i Skarpsnotunnelen ved Moelv. Foto: Statens vegvesen.

Her blir det omkjøring i en uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ikke noe hyggelig syn som møtte kontrollørene til Statens vegvesen i Skarpsnotunnelen på E6 ved Moelv tidligere i dag.

Onsdag morgen ødela en tungbil 11 takplater da den kjørte gjennom tunnelen. Resultatet blir omfattende reparasjonsarbeider. Dermed er man tvunget til å stenge tunnelen og legge opp til omkjøring den kommende uken.

Les også: Veien er så dårlig at den har fått egen Facebook-side

Vurdert skadene

I en pressemelding opplyser Statens vegvesen at tunnelen ble

stengt for all trafikk i dag tidlig.

I løpet av dagen har Statens vegvesens folk, og en ekspert på akkurat denne tunneltypen, vurdert skadene.

Les også: Oslofjord-tunnelen ble stengt – igjen

Hele 11 plater i tunneltaket må skiftes ut, det vil ta tid: Foto: Statens vegvesen.Hele 11 plater i tunneltaket må skiftes ut, det vil ta tid: Foto: Statens vegvesen.

Må gjøres grundig

– Det viser seg at hele 11 plater i tunneltaket må skiftes ut. Dette er et omfattende arbeid som krever fagkompetanse, tar tid og må gjøres grundig. Derfor vil tunnelen tidligst åpne for trafikk onsdag i neste uke, sier seksjonssjef Lars Alhaug i Statens vegvesen.

Omkjøring er skiltet. Et godt alternativ for tungbiler er riksvei. 4 om Gjøvik.

Statens vegvesen har foreløpig ikke gått ut med informasjon om hvor mye ekstra tid trafikantene må påregne å bruke på grunn av denne omkjøringen.

Les også: Så heftig høres en superbil i tunnel ut

Skadene i taket er tydelige, og i veibanen lå rester av de ødelagte platene. Foto: Statens vegvesen.Skadene i taket er tydelige, og i veibanen lå rester av de ødelagte platene. Foto: Statens vegvesen.

Personvernpolicy