Her er løsningen ingen andre har tenkt på

Men er det smart?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tenkes kreativt både i Norge og ellers i verden, med tanke på hvordan en best kan avvikle trafikken. Et av de viktigste aspektene, er naturligvis miljøet.

I Sør-Korea har de gjort et interessant forsøk. På strekningen mellom byene Daejeon og Sejong har de bygget en motorvei med tre felt i hver retning, som skilles av et eget felt for sykler i midten!

Ikke bare har syklistene et helt eget og fysisk adskilt kjørefelt. De kan for det meste kjøre under "tak" – i form av solcellepaneler.

Les også: Kjent moromann fikk nitrist verkstedregning

Slipper regn og sol

Vanligvis er det ikke akkurat noe problemstilling med syklister på motorveien. Så kanskje er dette egentlig en løsning på et problem som ikke finnes. I alle fall ikke i Europa. Men likevel må det sies å være kreativt, om ikke annet.

Den drøyt tre mil lange veistubben gjør det mulig for (relativt spreke) syklister å komme seg mellom byene uten å bli for mye plaget av regn og sol, annen trafikk eller trafikklys.

Les også: Noen biler har fått VELDIG uheldige navn
Les også: Selvlysende sykkelvei åpnet i Nederland

Smart?

Det finnes naturligvis noen åpenbare svakheter i systemet. Ikke minst er vi usikre på hvor trygt det er å sykle rundt med flere kjørefelt på hver side av seg.

I Norge vil det uansett neppe være aktuelt, med vårt mange steder kuperte terreng og lite gunstige klima for syklister i vinterhalvåret.

Men ideen å bruke solcellepanel til tak, og samtidig integrere det et sted hvor det både ser bra ut og samtidig har en praktisk funksjon, har vi sansen for.

Klikk på videoen øverst for å se mer:

Si din mening: Er dette noe flere burde sett nærmere på?

Se video: Superbil-sjåføren skulle bare svinge av motorveien

Personvernpolicy