Teslas superkrefter får mobilen til å sveve

Artikkelen fortsetter under annonsen

Familiebilen Tesla Model S P85Ds «Insane Mode» har overrasket både mennesket og teknologien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Tesla selv skal deres familiebil Model S P85D nå en hastighet på 100 kilometer i timen på bare 3,4 sekunder, dersom du trykker på rett knapp.

Vi har tidligere skrevet om en gjeng prøvekaniner som fikk seg en overraskelse på testtur med elbilen, men denne gang er det teknologien som får kjørt seg.

Se videoen øverst i artikkelen.

«Trosser» tyngdekraften

En familie fra Austin, Texas, i USA var ute på prøvetur med bilen og klarte ikke dy seg – de måtte teste ut «Insane Mode»-knappen.

For å demonstrere for de familiemedlemmer og venner som aldri har prøvd bilen, hvor fort det faktisk går, filmet de en mobiltelefons reaksjon.

Datteren i familien «ofrer» sin iPhone og holder den oppe med to fingre. I det far setter i gang superkreftene kan man tydelig se hvordan telefonen blir most inn i seteryggen når jenta slipper.

Fart og spenning

Vi kan rett og slett se for oss uttrykket telefonen ville hatt dersom videoen var animert. Nesten som en mor eller far som prøver seg på Tusenfryds «speedmonster» for første gang, eller i nærheten av ansiktsuttrykkene til guttungen Timofey som er på rå kjøretur med pappa.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det vanvittige akselerasjonsnivået er en del av selvkjøringsprogrammet i bilen, men der andre biler er utstyrt med «sport», «normal» og «komfort» valgte Tesla å kjøre på med «insane».

Artig har i hvert fall både Texas-familien ovenfor det og prøvekaninene som fikk seg en overraskelse, men vi tror ikke knappen er noe for de bilsyke.

Dersom det skulle være noe tvil; telefonen overlevde kjøreturen.