60-åring bygget unik minibil

Artikkelen fortsetter under annonsen

Xu Zhiyun erobrer Shanghais gater med sin egenproduserte minibil, laget av gamle bil- og motorsykkeldeler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med gamle deler fra biler og motorsykler har Xu Zhiyun (60) bygget sin helt egen minibil. I to år har ingeniøren jobbet med å samle nok deler til å bygge det originale kjøretøyet.

­– Jeg er interessert i biler og motorsykler. Jeg drar ofte på bil- og motorsykkelverksted for å finne nyttige deler jeg kan kjøpe og ta med meg hjem, sier Xu Zhiyun til Reuters.

Det har kostet den kinesiske ingeniøren til sammen 1700 kroner å bygge den unike minibilen.

Les også: Rattet forteller deg når du bør gire

Det lille kjøretøyet er 60 cm langt, 35 cm bredt og 40 cm høyt. Det har både nattlykter, blinklys og horn, og kan komme opp i en toppfart på 20 kilometer i timen.

Dessverre får ikke Zhiyun så mye glede av kjøretøyet sitt i fremtiden, da det er ulovlig å kjøre på kinesiske veier. Ingeniøren sier imidlertid at han hadde svært mye glede av å lage den lille bilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da Zhiyun likevel tok med kjøretøyet på en liten tur, møtte han mange tilskuere som kunne tenke seg å eie en lignende minibil selv.

Les også: Kom seg ut av bilen like før den ble slukt av et synkehull

– Jeg liker idéen hans, den er god. Jeg skulle gjerne kjøpt meg en sånn selv og kjørt rundt med den for moro skyld, om den var til salgs noe sted, sier Chen Jianrong (40), som var en av de heldige tilskuerne som fikk prøve kjøretøyet.