Fant bilsamling til 100 mill. på bestefars bondegård

Dette er bare noen få av de 60 verdifulle bilene som dukket opp som "troll av eske" på en fransk bondegård nylig.
Dette er bare noen få av de 60 verdifulle bilene som dukket opp som "troll av eske" på en fransk bondegård nylig.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Visste ikke om de verdifulle bilene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er all grunn til å tro at de fikk seg en aldri så liten overraskelse – den franske familien som tidligere i år gjennomgikk bestefars gamle bondegård.

Der stod det nemlig en hel samling veteranbiler. Mange av dem svært eksklusive og dermed også svært verdifulle.

Unik sportsbil med adelig fortid – funnet i en hekk

En av mange biler som finnes på bondegården. Foto:: AFP / XAVIER LEOTY / AFP / Getty ImagesEn av mange biler som finnes på bondegården. Foto:: AFP / XAVIER LEOTY / AFP / Getty Images

Har stått i 50 år

Bilene har stått her i årevis. Det snakkes om en periode på 50 år. Noen biler ute under blader og planter. Andre i det som en gang var fjøset, mens atter andre dukket fram under gamle aviser, skrot og søppel i hus som hører gården til.

Det dreier seg totalt om rundt 60 biler. Men det har vært flere.

Bilene ble samlet av den franske entreprenøren Roger Baillion på 50-, 60- og 70-tallet. Planen var å restaurere de og så selge de med fortjeneste.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fant bil til 70 millioner – hos høgger'n!

Samlingen består av mange franske eksklusive merker, men denne stussen tilhører en Engelsk Jaguar. Foto: ScanpixSamlingen består av mange franske eksklusive merker, men denne stussen tilhører en Engelsk Jaguar. Foto: Scanpix

Måtte selge deler av samlingen

Økonomiske problemer gjorde imidlertid at han måtte selge deler av samlingen – omkring 50 biler – for mange år siden. Restaureringen av de gjenværende ble heller ikke noe av.

Baillon døde i 2004 og etterlot da både bondegården, og samlingen, til sin sønn Jacques. Han døde så i fjor.

Heller ikke han hadde informert sine barn om denne enestående og unike samlingen av biler som fantes på bestefarens gård.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samlingen er stor og omfattende, men bærer preg av at bilene har stått lenge.Foto: AFP PHOTO / XAVIER LEOTY / AFP / Getty Images.Samlingen er stor og omfattende, men bærer preg av at bilene har stått lenge.Foto: AFP PHOTO / XAVIER LEOTY / AFP / Getty Images.

Uforberedt på dette

De var derfor ganske uforberedt på det synet som møtte dem da de begynte å undersøke bestefars bondegård litt nøyere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De begynte å ane at dette kunne være noe av verdi etter å ha vist bilder av noen av bilene til folk som skjønner seg på slikt. De tok derfor kontakt med en spesialist på veteranbiler – som også driver auksjonsfirmaet Artcurial Motorcars.

Både for å få en takst, men også for å få hjelp til å selge bilene.

Disse bilene har økt kraftig i verdi

Jane Fonda og Alain Delon i den klassiske Ferrari 250-en som oppdaget på gården Foto:: SWNS.Jane Fonda og Alain Delon i den klassiske Ferrari 250-en som oppdaget på gården Foto:: SWNS.

Verdifulle

Blant kjøretøyene som ble funnet var en 1956 Maserati A6G Gran Sport, en av bare tre i verden, som er anslått til å kunne selges selge for ca. 1 million pund.

Men den viktigste oppdagelsen var en 1961 Ferrari 250GT SWB California Spider, funnet under en haug med aviser.

Bilen, tidligere eid av de franske skuespillerne Gerard Blain og Alain Delon, er en av bare 36 noensinne laget. Den er forventet å oppnå en pris på opptil 9.5 millioner pund.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Auksjonarius Matthieu Lamoure (th) og bilekspert Pierre Novikov (tv) ble overveldet av følelser og kaller dette en skattekiste. Foto: Scanpix.Auksjonarius Matthieu Lamoure (th) og bilekspert Pierre Novikov (tv) ble overveldet av følelser og kaller dette en skattekiste. Foto: Scanpix.

Overveldet av følelser

Auksjonarius Mathieu Lamoure sier: «Slike funn skjer ikke ofte. Jeg tror du går inn i dette yrket nettopp for funn som dette – det er virkelig en skattekiste. Da vi oppdaget omfanget av samlingen ble vi overveldet av følelser".

Det antas at bilene samlet har en verdi på rundt 100 millioner norske kroner!

Samlingen vil bli solgt i Paris, den 6. februar neste år.

Les også: Ville ikke selge unik bil - fortiden var for grusom

Vakkert forfall. En del av bilene har blitt lagret utendørs og bærer preg av nettopp det. Foto: ScanpixVakkert forfall. En del av bilene har blitt lagret utendørs og bærer preg av nettopp det. Foto: Scanpix

Artikkelen er opprinnelig publisert på Broom.no.