Kan du cola-trikset?

Kan du cola-trikset?
Kan du cola-trikset?

Ja, det er et effektivt rust-middel!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Man kan for eksempel fylle kanel på radiatoren for å tette en lekkasje. Eller man kan gni en halv potet på frontruta for å fjerne trafikkfilm og hindre isdannelse.

Men visste du at helt vanlig cola er et svært effektivt middel? Det kan fungere som et vaskemiddel som fjerner insekter fra frontruta. Men det kan også løse andre problemer.

LES OGSÅ: Cola som rengjøringsmiddel

I denne videoen kan du se hvor enkelt det er å fjerne rustdannelse fra en støtfanger i krom - bare ved hjelp av helt vanlig cola.

Hell cola på rusten og gni litt med en svamp. Og vips så forsvinner rustfargen. Resultatet vi ser i videoen over er oppsiktsvekkende.

Men merk - selve rustproblemet blir du ikke kvitt, bare den sjenerende misfargingen i overflaten.

Trikset kan selvsagt også brukes på alle andre flater som er angrepet av overflaterust. For eksempel på hageredskaper, griller eller sykler.

SE VIDEO: Slik sjekker du bilen for rust

Hvorfor virker det?

Cola inneholder små mengder av fosforsyre, som reagerer kjemisk med rusten. Det finnes også i mange "vidundermidler" i jernvarehandelen.

Stoffet omdanner Fe2O3 (rust) til FePO4 (jernfosfat). Dinside har tidligere testet cola mot skrubbemiddel, og var i det tilfellet klare på at skrubbemiddelet var langt mer effektivt enn leskedrikken.

LES OGSÅ: Her er verktøyene for å fjerne rust

Personvernpolicy