Meny

Corvette-museum ombestemmer seg om synkehull

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Synkehullet som slukte åtte millionbiler i USA i februar må likevel fylles igjen.

Det var blitt bestemt at synkehullet skulle beholdes på Corvette-museet i Bowling Green i Kentucky. Museet har fått 59 prosent vekst i antall besøkende etter at åtte av klenodiene forsvant i hullet. 

Bakgrunn: Corvette-museum beholder synkehull

Nå har museet ombestemt seg, skriver E24.

Da de så hvor dyrt det kom til å bli å la hullet bli værende slik det er, måtte de snu, skriver museet i en pressemelding.

Prisen på sikkerhetsutstyr vil komme på rundt en million dollar, noe som blir vanskelig å tjene inn igjen.

Å ikke fylle igjen synkehullet, kan gjøre museumsbygningen til et farlig sted å være. I verste fall kan hele bygningen rase.

Les også: Åtte sjeldne biler slukt av synkehull

Totalt forsvant åtte av bilene museet hadde på utstilling. Seks av bilene var museets egne, mens en 1993 ZR-1 og en 2009 ZR1 Blue Devil var utlånt av General Motors. De seks andre bilene som ble tatt av synkehullet var en svart Corvette fra 1962, en PGP pave car fra 1984, en hvit 1 Millionth Corvette fra 1992, en Ruby Red 40th Anniversary Corvette fra 1993 en Mallett Hammer Z06 Corvette fra 2001 og en hvit 1.5 Millionth Corvette fra 2009.

Tre av de åtte luksusbilene skal restaureres. Museet får 250.000 av General Motors til dette.

Les også: Her heises millionbilen opp av synkehullet

Fikk start på bilen etter oppheising

En av de første bilene som ble hentet opp var en «2009 Corvette ZR1 Blue Devil». Etter å ha blitt reddet fra synkehullet fikk de også start på bilen til spontan jubel fra de fremmøtte.

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus