Endelig bedre ruteplanlegger fra NAF

LANSERES OFFISIELT: Etter et par måneder som beta-versjon på NAFs nettsider, lanseres den nye ruteplanleggeren i dag. Foto: NAF
LANSERES OFFISIELT: Etter et par måneder som beta-versjon på NAFs nettsider, lanseres den nye ruteplanleggeren i dag. Foto: NAF

Den nye versjonen lanseres med brask og bram, etter måneder med tilbakemeldinger fra brukerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med sommerferie og bilferie for mange rett rundt hjørnet lanserer nå NAF offisielt sin oppdaterte ruteplanlegger på nett.

I praksis er den en kombinasjon av Googles karttjenester og bilist-organisasjonens egne informasjon.

Timingen er nok nyttig nå som stadig flere bilprodusenter tilbyr interaktive planleggingsløsninger integrert med navigasjonen i bilen. For vår del har vi prøvd noe av funksjonaliteten på betaversjonen og førsteinntrykket er at det virker lettbrukt og intuitivt. Den greier for eksempel å skjønne at jeg med «tsjøme» mener Tjøme og finner Glomdalsmuseet i Elverum selv om man taster Glåmdalsmuseet. Derimot er det nok litt overstyring å spore fra Google hvis man søker Oslo til Nordkapp - da blir første ruteforslag lagt hovedsaklig gjennom Sverige...

Heldigvis kan man også legge inn stopp underveis der man ønsker, og endre ruten.

Les også: Ti tips for en vellykket ferie

Vil inspirere

FORESLÅR SVERIGE: NAFs nye løsning vil inspirere til Norges-opplevelse - men foreslår her en rute gjennom Sverige... Skjermdump: Knut Moberg FORESLÅR SVERIGE: NAFs nye løsning vil inspirere til Norges-opplevelse - men foreslår her en rute gjennom Sverige... Skjermdump: Knut Moberg

– Vi har hatt veiviser på nett i mange år, men nå har den fått en ny dimensjon, forteller Bjørn Gundersen, leder for digitale kanaler i NAF i pressemeldingen.

– Vi har integrert veibeskrivelsene fra Google med informasjon fra NAF Veibok, og kan tilby bilistene noe som er både nyttig og inspirerende når de er på veien. Alle steder hvor NAF-medlemmer har rabatter eller andre fordeler, er også avmerket.

– Planleggeren, som selvsagt er tilpasset mobiltelefon og nettbrett, inneholder også ferdige turforslag. Det kan for eksempel være en beskrivelse av Atlanterhavsvegen, med forslag til hva du kan se og gjøre langs den strekningen.

Les også: Bilferie i Europa? Pass på dette!

Testet av brukerne

Løsningen har vært tilgjengelig i betaversjon i to måneder, og ifølge Gundersen har NAF fått mange nyttige tilbakemeldinger fra brukerne. De har også gjennomført en rekke brukertester underveis, for å forsikre seg om at de utviklet en løsning basert på bilistenes ønsker.

Flere trofaste

– Den gamle ruteplanleggeren hadde 65.000 brukere i måneden, og vi er overbevist om at det tallet vil stige nå, sier Gundersen.

HENDIG: Selvsagt er trurplanleggeren tilgjengelig på mobil. Skjermdump: Knut Moberg HENDIG: Selvsagt er trurplanleggeren tilgjengelig på mobil. Skjermdump: Knut Moberg

– Vi ser allerede at antall brukere som kommer tilbake er mye høyere i den nye versjonen enn i den gamle. Og tiden de bruker når de er inne, har økt fra 7 til 12 minutter.

– Det har også kommet flere positive reaksjoner fra utlandet. Blant annet har vi fått en forespørsel fra vår søsterorganisasjon i Danmark, som ønsker å lage en tilsvarende løsning for hele Norden.

Les også: Vått i bilen? Slik kan du finne lekkasjen

Ladestasjoner

NAF har planer om å videreutvikle ruteplanleggeren kontinuerlig fremover. For eksempel skal de ta med hvor det finnes ladestasjoner for elbiler lang strekningen, noe som blir viktig for stadig flere.

De ønsker også mer involvering fra brukerne, og vil legge til rette for at bilistene kan legge inn sine egne forslag til severdigheter og aktiviteter.

Vil være digitalt førstevalg

– Vår ambisjon er å være bilistenes digitale førstevalg når de trenger informasjon og hjelp i forbindelse med å kjøpe, eie eller selge bil. Vi vil være deres digitale co-pilot i bilen, som alltid er tilgjengelig, forteller Gundersen.

NAF har hatt eksterne samarbeidspartnere for å realisere den nye løsningen, Det er Northern Beat som sammen med NAF har jobbet frem idé og konsept, og som har levert interaksjonsdesign og grafisk design. Epinova har stått for utvikling.

Skal gi rikere Norges-opplevelse

– Det er et stort ansvar å jobbe med et produkt som allerede har en så stor og lojal brukergruppe, sier Cecilie Tveter, senior interaksjonsdesigner i Northern Beat, i pressemeldingen.

– Ekstra gøy er det å gi folk muligheten til en rikere opplevelse av Norge, ved å gi dem en digital oversikt over kjente og ukjente perler langs veien.

Så spørs det da, om brukerne blir like fornøyd. Del gjerne dine erfaringer med ruteplanleggeren i debatten under.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus