Meny

VW Transporter:

Dette sjarmtrollet kan bli ditt

Mange av disse bilene levde et hardt bil-liv og det er sjelden det dukker opp så fine eksemplarer til salgs. Foto: Faksimile fra finn.no

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klarer du å gjette prisen på VW-klassikeren?

Noen ganger er det nesten merkelig hvor høy popularitet det som en gang var en ganske så alminnelig og litt simpel arbeidsbil kan få.

VW Transporter er ett av de aller beste eksemplene på nettopp det. Da i form av Type 1.

Bilen har de siste årene omtrent fått helgenstatus og prisene har blitt deretter. De har skutt i været.

Les også : Sjekk ut Ares gamle VW Transporter

Sjeldent fint eksemplar

Om det en og annen sjelden gang dukker opp ett skikkelig fint eksemplar – så må du være forberedt på å punge ut om du vil sikre deg bilen.

Akkurat nå ligger det en 1960-modell av VW T1 ute på finn.no. Ikke bare det. Bilen har trolig det som er den mest ettertraktede fargekombinasjonen også – nemlig rød og hvit.

Dette er altså en bil av den skikkelig gamle, gode sorten med delt frontrute og de ørsmå, runde baklyktene. En riktig så sjarmerende bil, med andre ord.

Saken fortsetter under bildetVW Transporter type 1 er en ekte klassiker. Prisene er der etter... Foto: Faksimile fra finn.noVW Transporter type 1 er en ekte klassiker. Prisene er der etter... Foto: Faksimile fra finn.no

Se hele annonsen her

Vekker oppsikt

Bilen selges på Biri, mellom Gjøvik og Lillehammer. Den skal ifølge annonsen være restaurert med en mengde nye deler og selvfølgelig også nylakkert.

Etter bildene å dømme så ser bilen definitivt veldig fin ut. Den vekker oppsikt, sier selgeren - og det tviler vi ikke et øyeblikk på!

Prisen blir deretter. Prisforlangende er en kvart million kroner. Selgeren har her innhentet hjelp av profesjonelle for å fastsette prisen, står det å lese i annonsen.

Det står videre at selgeren er åpen for bud på bilen, men noe skambud er det neppe noen vits i å prøve seg på.

Ideen for Volkswagen Type 1 kom fra den nederlandske Volkswagen-importøren Ben Pon, som tegnet de første skissene i 1947. Tre år senere – altså i 1950, trillet de første bilene av samlebåndet i Wolfsburg.

Les også : Bygg din egen VW Transporter T1

Saken fortsetter under bildetOriginalt reklamebilde av VW Transporter fra 1964. Originalt reklamebilde av VW Transporter fra 1964.

25 hestekrefter

Modellen ble produsert fra 1950 til 1967. Som de første Boblene hadde Transporter en 1,2 liters luftkjølt boksermotor. Effekten var forholdsvis beskjeden. 25, 30 eller 34 hestekrefter – avhengig av årsmodell.

Produksjon av Volkswagen T1 fortsatte i Brasil helt frem til 1975, lenge etter at produksjonen i Tyskland var avsluttet.

Akkurat dette eksemplaret har en fortid i Frankrike og som en kuriositet kan det nevnes at den har blitt brukt som servicebil i det kjente ørkenløpet Paris-Dakar på slutten av 60-tallet og begynnelsen på 70-tallet.

Bilen i annonsen er ikke helt original. Den har blant annet fått en større 1600-motor på 52 hestekrefter. Samt «bakseter» fra en Subaru i varerommet – og dermed særdeles god beinplass.

Les også : Derfor ble det ikke noe av retro-comebacket
Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus