Meny

Nissan e-NV200:

Denne elbilen blir temmelig unik

I september lanseres den i Norge - nye Nissan e-NV200 Evalia. Nissan lover rekkevidde på 170 kilometer, samtidig som du kan lade batteriene opp til 80 prosent på en halv time.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er produksjonen i gang – kommer til Norge i september.

Elbil-bølgen her hjemme startet med noen bittesmå tosetere som du for all del ikke burde kollidere med.

Så har det rullet inn den ene fullverdige elbilen etter den andre – og nå er det straks klart for en elbil som også gir massevis av plass for dem som trenger det.

To utgaver

Nissan har nemlig akkurat satt i gang produksjonen av sin e-NV200. Det betyr i praksis en elektrisk utgave av varebilen NV200. Men ikke bare som varebil. Nei, denne kommer også i en svært interessant personbilutgave.

Da heter den e-NV200 Evalia, har plass til fem – og svært mye bagasje.

Saken fortsetter under bildetFamilier med behov for virkelig mye plass får et nytt alternativ snart: Da kommer nemlig Nissan e-NV200 Evalia til Norge.Familier med behov for virkelig mye plass får et nytt alternativ snart: Da kommer nemlig Nissan e-NV200 Evalia til Norge.

Les også: Testen av Evalia: Mye fornuft for lite penger

Formidabel bagasjeplass

Evalia har allerede vært på markedet et par år med «vanlig» motor. Den utmerker seg for å være svært mye bil for pengene. Du får sju seter og rikelig med plass til rundt 300.000 kroner. Det er det ikke mange konkurrenter som kan matche.

I den elektriske utgaven har Nissan droppet de to bakerste setene. Dermed er den femseter. Og uten at vi har fått offisielle tall ennå, må det bety at bagasjeplassen blir formidabel, særlig hvis du pakker opp til taket.

Saken fortsetter under bildetHer er det bare å slenge inn koffertene. Bagasjerommet er digert - spesielt hvis du utnytter høyden.Her er det bare å slenge inn koffertene. Bagasjerommet er digert - spesielt hvis du utnytter høyden.

Les også: Brukt sjuseter i stedet? Denne skal være et smart valg

Elektrisk taxi

Nissan har hatt stor suksess med elbilpioneren Leaf som per i dag er verdens bestselgende elbil. De henter over veldig mye av teknikken til e-NV200 og får dermed utnyttet stordriftsfordeler på dette.

Bilen skal produseres i Barcelona, Spania – og herfra sendes ut til en rekke markeder rundt om i verden. Barcelona skal også lansere e-NV200 som en helelektrisk taxi.

Saken fortsetter under bildetSom varebil blir e-NV200 spesielt interessant for de som hovedsaklig driver med transport i indre bykjerner. Bilen rommer blant annet to paller.Som varebil blir e-NV200 spesielt interessant for de som hovedsaklig driver med transport i indre bykjerner. Bilen rommer blant annet to paller.

Kommer i september

Nissan oppgir rekkevidden til 170 kilometer, men som vanlig er det grunn til å minne om at akkurat det vil variere mye ut fra topografi, temperatur – og ikke minst kjørestil. Ved hjelp av hurtiglading, kan man lade opp batteriene til 80 prosent av full kapasitet på 30 minutter.

Forhåndssalget i Norge har vært i gang en stund allerede – offisiell salgsstart i vårt marked skjer i september.

Les også:

Leaf er virkelig hot i bruktmarkedet

Her kan du bli med på tur i den nye New York-taxien

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus