Meny

Nå skal skogen ryddes

Dette er bare noen av bilene pappaen til Rennie samlet på. Nå skal de selges. Foto: Privat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke for trær – men for biler! Dette er en sjelden mulighet.

Hvis du setter deg i bilen i Oslo og kjører en drøy time nordover og så østover så kommer du etter hvert til en skog.

Ikke direkte uvanlig på de trakter det, tenker du kanskje. Og det er for så vidt riktig det.

Det er bare det at "vår" skog ikke er som alle andre skoger.

Foruten trær så har denne skogen i tillegg et titall, gamle, norske bruksbiler stående innimellom furukroner og granlegger. Der har de stått lenge. Veldig lenge.

Nå skal skogen ryddes

Saken fortsetter under bildetDenne skogen er ikke som andre skoger... Til venstre en Volvo PV, i midten en Opel Olympia Caravan og til høyre en Peugeot 403. Foto: Privat.Denne skogen er ikke som andre skoger... Til venstre en Volvo PV, i midten en Opel Olympia Caravan og til høyre en Peugeot 403. Foto: Privat.


Var dette verdens tøffeste "konebil"?

Nå skal denne skogen ryddes. Ikke for trær, men for biler. Bilene er derfor til salgs og har nå havnet på finn.no i ikke mindre enn tre forskjellig annonser med haugevis av bilder.

Bilder som vekker nostalgiske minner om svunnen tid for den som er oppvokst på 60- og 70-tallet. Fra den gangen biler hadde forgasser, forkrommede støtfangere - og klimaanlegg var et ord ingen skjønte hva betydde ...

Dette pirrer undertegnedes nysgjerrighet såpass at en telefon til selgeren må tas for å høre mer om denne mystiske skogen, oppryddingen og ikke minst forhistorien til det hele.

Far var en hamstrer

Den blide og hyggelige stemmen som møter meg i andre enden tilhører – litt overraskende – en dame. Rettere sagt Rennie Gylterud som er bilenes rettmessige eier.

– Det er min nå avdøde far, som i tillegg til å være bilmann var en typisk "hamstrer", som samlet samme disse, forteller hun.

– Nå har min onkel overtatt eiendommen. Skogen skal ryddes og da må bilene fjernes, forklarer hun videre.

– Hvor mange biler er det og hvor lenge har de stått der?

– Jeg er litt usikker på antallet. Men rundt 30 stykker er det nok, anslår hun etter en liten kombinert telle og tenkepause.

Lekte i bilene som jentunge

Saken fortsetter under bildetDenne Volvo PV-en har definitivt sett bedre dager... Foto: PrivatDenne Volvo PV-en har definitivt sett bedre dager... Foto: Privat

Dette må være verdens tøffeste Folkevogn?

– Som man ser av bilene så har de stått der lenge. Jeg har nå selv passert de førti og husker at vi lekte i bilene den gangen vi var småjenter forteller hun. Så de som har stått lengst har stått i mer enn 30 år, fastslår hun.

– Hva slags biler snakker vi om?

– For det aller meste helt alminnelige bruksbiler. VW Bobler, Volvo PV, Opel. Aller flest er det nok av Taunus 12M og av diverse Peugeot-modeller forklarer hun videre.

– Er det noe håp om å få satt noe av dette i stand igjen?

– He, he ... Nei – gitt, da skal du i alle fall ha godt med både tid, kunnskap og pågangsmot.

– Dette er nok delebiler. Men kjøpere må ta med hele bilen altså. Poenget er jo å få dem bort. Onkel har traktor og kan være behjelpelig med å få dem ut av skogen og opp på lasteplan eller tilhenger.

– Jeg tenker meg ca. 1000 kroner per bil, slik i utgangspunktet. Men om noen er interessert i flere så skal jeg være raus med kvantumsrabatten, lover hun.

Bil-jente

Saken fortsetter under bildetEn Ford Anglia innimellom alle trærne Foto: PrivatEn Ford Anglia innimellom alle trærne Foto: Privat

Ford GT70: Bilen ikke engang entusiastene kjenner til

Det må innrømmes at det er litt uvant å prate med en dame som er født på 60-tallet om bil på denne måten. Det viser seg da også at eplet ikke falt så veldig langt fra stammen. Damen er nemlig utdannet biltekniker fra teknisk fagskole.

I sin egen garasje har hun da også både en 1956 modell Chevrolet Bel Air og en A-Ford fra 1929.

Les også: De dårligste bruktbilene

– Ja med mitt opphav er det vel nesten ikke til å unngå at man blir litt revet med, ler hun.

– Har du noen favoritt eller noen spesielle biler av dem som skal selges?

– Ja – ikke bare en, men to! En Steyr Daimler Puch som er veldig sjelden godbit som jeg selger til høyeste, anstendige bud og en Ford F-serie lastebil med kran som faktisk er i mye bedre stand enn den ser ut til.

Noen er allerede solgt

Saken fortsetter under bildetHva har denne uvanlige BMW 700-en vært med på mon tro? Foto: PrivatHva har denne uvanlige BMW 700-en vært med på mon tro? Foto: Privat

– Har det vært noen respons på annonsene dine da?

– Ja – en god del faktisk. Noen biler er allerede solgt og det er noen til på gang. Men ingen er levert enda. Da verken jeg eller onkel bor på stedet der bilene står – men et stykke unna, så ønsket vi å samordne det hele litt. Men det er bare å ta kontakt om det er noe man lurer på forsikrer hun helt til slutt.

Vi ønsker så klart Rennie lykke til med bilsalget og onkelen hennes lykke til med skogen.

Aller mest håper vi at noen av bildelene kan komme til nytte igjen slik at Rennies far ikke samlet på alt dette helt forgjeves.

Les også: Engelsk sportsbil med norske aner
Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus