Trodde de fylte bensin - fikk vann på tanken

BENSIN: På denne besinstasjonen på Snertingdalen i Oppland fikk bilistene noe helt annet enn drivstoff på tanken. Foto: Google Street View (skjermdump)
BENSIN: På denne besinstasjonen på Snertingdalen i Oppland fikk bilistene noe helt annet enn drivstoff på tanken. Foto: Google Street View (skjermdump)

– Vi vet foreløpig ikke hvor vannet kommer fra, sier eier av bensinstasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et titalls bilister har onsdag og torsdag denne uken fylte det de trodde var blyfri 95 på bensinstasjonen YX på Snertingdalen i Oppland.

Men etter å ha satt seg i bilen etter fyllingen måtte flere av de tilkalle veihjelp etter at bilen plutselig stoppet.

Nå viser det seg at bilistene fylte vann på tanken, i stedet for blyfri 95.

– Dette er veldig beklagelig, sier eier av bensinstasjonen, Ole Erik Skonnord, til ABC Nyheter.

Les også: – Salg av bensin- og dieselbiler burde bli ulovlig

600 liter vann

Han forteller at han ble oppmerksom på feilen da de peilet blyfritanken torsdag.

– Under målingen viste det seg at det var 600 liter vann i tanken. Forrige uke var den knusktørr og vi vet foreløpig ikke hvordan vannet har kommet seg ned i tanken, sier Skonnord som mistenker at det kan være grunnvann som har kommet i tanken.

Ifølge stasjonssjefen er det kun en pumpe som har fått vann i tanken.

– Vi synes dette er veldig rart. Alle pumpene på stasjonen ble godkjent etter en inspeksjon i oktober i fjor. De ble da både vasket og trykkprøvd, sier han.

Rundt 16 bilister har tatt kontakt med stasjonen etter at de opplevde at bilen stoppet etter å ha fylt drivstoff på stasjonen.

– En del av de uheldige har tatt kontakt og tar dette på en bra måte. Det er verken vår eller deres skyld, det som har skjedd, sier stasjonseieren.

Les også: – Skru av mobilen på bensinstasjonen!

Bilistene sto langs veien

Skonnord forteller at verken bilistene eller stasjonen ser ut til å lide noe økonomisk tap etter det som har skjedd.

– Dette er uhedige omstendigheter som har ført til dette. Trolig blir dette en forsikringssak for på bilistene og stasjonen, sier han.

En av kundene som fikk problemer med bilen var Jorunn Kampesveen Alund. Hun rakk å kjøre 100 meter før bilen stoppet.

I løpet av den neste halve timen hun sto langs veien, var det flere som opplevde stopp etter en kort kjøretur ut fra stasjonen.

– Jeg måtte le litt for meg selv da jeg så flere biler som stoppet omtrent på samme sted som meg. Jeg tenkte ikke på at det kunne være drivstoffet, så jeg ringte bare NAF og ventet på hjelp, sier hun til Oppland Arbeiderblad som først omtalte saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus