Meny

De Grønne foreslår fartsgrense for snøskuter

De Grønne tror fartsgrenser for snøskuterkjøring kan gjøre forsøksordningen mer nyttig. Foto: Colourbox

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljøpartiet De Grønne vil plombere skutere og teste ut fartsgrenser.

Regjeringen Solberg utvider forsøksordningen som lar kommuner selv etablere snøskuterløyper for fornøyelseskjøring.

Nå foreslår Miljøpartiet De Grønne en ordning med fartsgrenser og plombering på snøskutere, skriver Nationen.

– Vi foreslår at regjeringen tester ut fartsbegrensning på snøskutere. Et forsøk hvor snøskutere plomberes slik at maksimal hastighet blir 40 kilometer i timen, vil gi mye nyttig informasjon om snøskuterproblematikken, sier stortingsrepresentant for Miljøpartiet De Grønne, Rasmus Hansson.

Les også: Sp kan redde regjeringens snøskuter-forslag

Kritiske røster

Regjeringen vil altså utvide forsøksordningen, men møter motbør. Friluftlivets fellesorganisasjon (FRIFO) mener de nye snøskuterreglene bryter EØS-avtalen.

Venstres nestleder Ola Elvestuen har uttalt at han synes det er uryddig å utvide en ordning som for kort tid siden ble behandlet i Stortinget. Han vil heller ha det han kaller «en kunnskapsbasert og forsvarlig behandling» av saken ved å endre loven, ikke bare utvide forsøksordningen.

– Kan gjøre forsøket mer nyttig

Det er nettopp statusen som forsøksordning De Grønne vil utnytte.

– Hva er det regjeringen egentlig vil finne ut med forsøket sitt? Slik det er lagt opp i dag, kommer den ikke til å finne ut noen ting. Et forsøk som mangler mål og mening, er ikke noe forsøk. Vi har imidlertid et forslag som kan gjøre regjeringens forsøk mer nyttig, sier Hansson i De Grønne.

Statssekretær i Samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud, tror ikke De Grønnes forslag blir aktuelt med det første. Han sier at utvidelsen av forsøksordningen skal få ulovlig skuterkjøring inn i ordnede forhold

– Vi kommer til å følge nøye med på utviklingen. Men dersom det ikke skulle fungere godt nok, kommer vi nok til å prioritere å styrke opplæringen i snøskuterkjøring heller enn å innføre fartsbegrensning i form av plombering, sier Hoksrud til Nationen.

Les også: Raskt og kult på snøskutersafari

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus