Lamborghini Veneno Roadster:

Ny Lamborghini lansert på hangarskip

Det var på hangarskipet Nave Cavour introduksjonen fant sted. Foto: Produsent

Det var den åpne versjonen av Lamborghini Veneno som nylig ble lansert i Abu Dhabi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter) Det var på Geneve-utstillingen ABC Nyheter så Lamborghini Veneno første gang. Bilen var laget for å markere Lamborghinis 50-års jubileum, og kun tre eksemplarer skulle lages, fikk vi vite.

For å si det forsiktig vekket bilen betydelig oppmerksomhet, og nå kan det tenkes at en håndfull sjeiker har forlangt å få kjøpe en åpen versjon. For sannelig tar ikke Lamborghini sats og lager hele ni eksemplarer av nye Veneno Roadster.

Bilen ble lansert 1. desember med brask og bram på det 240 meter lange hangarskipet Nave Cavour mens det lå fortøyd i Abu Dhabi’s Mina Zayed havnen. Nave Cavour ble bygget i 2001 og ombygget og utvidet i 2009. Det brukes til amfibieoperasjoner, komplekse kommando-operasjoner samt transport av sivilt og militært personell og tunge kjøretøy.

Som seg hør og bør var en rekke VIP's tilstede, som Italias ambassadør i de arabiske Emiratene, sjefen for det italienske sjøforsvaret, ekselensen Paolo Treu, samt den italienske fotballstjernen Fabio Cannavaro. Han var forøvrig en av ytterst få som fikk prøvesitte bilen.

Les også: Unik Lamborghini-utstilling

Velg fargen selv

For det er bilen som er interessant her, og har du 3,3 millioner euro på bok kan du jo undersøke om det er en bil ledig for akkurat deg. Da kan du glede deg over at Lamborghini leverer bilen i akkurat den fargen som du drømmer om, selv om utgangspunktet er fargen «Rosso Veneno».

For en sum av 27 millioner norske kroner (pluss toll og avgifter!) får du da en bil som med sitt utseende ikke bare skremmer vettet av naboene dine, men som har hele 750 hestekrefter, gjør 0 til 100 på 2,9 sekunder og har en toppfart på 355 km/t.

Lamborghini Veneno Roadster er en ekte racing prototyp og har ytelser og kjøreegenskaper som står i stil med dette. Til tross for ekstreme prestanda, er den etter sigende velegnet til å kjøre til nærmeste butikk for å kjøpe melk og brød.

Les også: GT40 er 50!

Åpen er åpen

Lamborghini lover en ekstrem kjøreopplevelse hvis du våger å ta bilen ut av samlingen din og utsette den for trafikkens farer. Når Lamborghini dessuten lager en åpen bil, er den åpen. Tak eksisterer ganske enkelt ikke på Veneno Roadster, bare en veltebøyle.

Karosseriet er utformet etter Lamborghini sin filosofi; fra den spisse fronten, via barberbladskarpe linjer helt til den uvanlige ryggfinnen, spoileren og den markante diffuseren helt til slutt. Også felgene har vært gjenstand for omfattende utviklingsarbeid. De er i lettmetall, med en karbonfiber ring rundt felgkanten for å bidra til at de keramiske bremseskivene oppnår maksimal kjøling.

Les også: Mange nyheter i Genéve

Kompositter

Lamborghini Veneno Roadster er for øvrig et eksempel på Lamborghinis spesialkompetanse når vi snakker om komposittmaterialer. Inne i bilen kan man se at midtkonsoll og kanalvanger er laget av karbonfiber, og setene er laget av forsterket karbonmateriale.

Med en vekt på 1.500 kilo har bilen 1,99 kg per hestekraft. Når får vi se en Veneno i Norge?

Les også: Sensasjonell Ferrari lansert i Genéve

Les også: Urban crossover fra Jaguar

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus