Frp går tilbake på bompenger

BOMPENGER: Fremskrittspartiets samferdselspolitiske talsmann Bård Hoksrud sa før valget at bompenger vil være en så viktig sak for Frp at de vil stille et ultimatum om det i regjeringsforhandlingene med Høyre. Foto: NTB scanpix
BOMPENGER: Fremskrittspartiets samferdselspolitiske talsmann Bård Hoksrud sa før valget at bompenger vil være en så viktig sak for Frp at de vil stille et ultimatum om det i regjeringsforhandlingene med Høyre. Foto: NTB scanpix

– Vi har sagt i valgkampen at vi ikke stiller noen ultimatum, sier nestleder Ketil Solvik-Olsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både lokalt og nasjonalt har Frp vært i mot bompenger.

– Det er en dyr og dårlig måte å finansiere infrastruktur på, skriver Frps samferdselspolitiske talsmann Bård Hoksrud på Frps hjemmesider.

Les også: Frp: – Alle veier fører til bom

Fem dager før valget gikk Hoksrud ut og sa at bompenger vil være en så viktig sak for Frp at de vil stille et ultimatum om det i regjeringsforhandlingene med Høyre. Dagen etter valget kommer nestleder i partiet, Ketil Solvik-Olsen på banen og avblåser ultimatumet.

– Vi har sagt i valgkampen at vi ikke stiller noen ultimatum, sier Solvik-Olsen til Dagbladet.

Dermed motsier han partiets samferdsels-politiske talsmann Hoksrud som var helt klar på Frps standpunkt til bompenger før valget.

– Jeg tror nok han ble ivrig i debatten. Og det er ingen tvil om at vi vil kjempe for det så hardt vi kan. Samtidig er det sånn at vi ikke har fått reint flertall aleine. Så Siv Jensen, som er partileder, har sagt at vi ikke stiller noen ultimatum. Men det er ingen tvil om at det er en kampsak, sier Solvik-Olsen til Dagbladet.

Les også: Nesten 4.000 kroner i bompenger for hver bil

Siv Jensen svarte vagt når pressen ønsket fakta om hvordan Frp stiller seg til bompenger på gårsdagens pressekonferanse.

– Faktum er at vi går inn i forhandlinger basert på Frps program. Vi står oss på å samtale i lukkede rom. Mange har veldig mange meninger om dette, og det er naturlig, for regjeringsforhandlinger er ukjent mark for oss, sa Siv Jensen til NRK.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus