Nå kan du gjøre høstkupp på båt

BÅTKUPP: Høsten er ikke akkurat fylt av gleder for båtfolket. Mye skal gjøres når båten kommer opp fra vannet - og da kan det være penger å tjene på å slå til og overta konserveringsjobben. Bare se på hva vi fant til 100.000 kroner. Foto: Finn.no/Autodb.no
BÅTKUPP: Høsten er ikke akkurat fylt av gleder for båtfolket. Mye skal gjøres når båten kommer opp fra vannet - og da kan det være penger å tjene på å slå til og overta konserveringsjobben. Bare se på hva vi fant til 100.000 kroner. Foto: Finn.no/Autodb.no

Høstpuss og vinteropplag er noe få båteiere gleder seg til, dermed selger mange unna båten nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært en lang og flott sommer de fleste steder i Norge, men nå går den ugjenkallelig mot slutten. Båtfolket har også fått rikelig anledning til å nyte, og dermed er overgangen brå når det nå begynner å haste med å få båten opp av vannet, og omhyggelig konservert før vinterlagring.

For mange er dette så kjedelig og/eller kostnadskrevende, at de gjerne selger nå til en hyggelig pris dersom de uansett har tenkt å bytte farkost på litt sikt. Det kan du tjene på.

Mye fint for 100.000 kroner

Vi har kikket på hva det er mulig å få for 100.000 kroner i dag, og svaret er «mye». Og uten at vi har noen vitenskapelig undersøkelse å vise til, tror vi man får veldig mye mer båt for den summen i dag enn man gjorde i april måned.

Her er noen eksempler som ser fristende ut. Si gjerne din mening i kommentarfeltet under!

1996 Bayliner Capri 21 fot, kr. 95.000,-

Faksimile: Finn.no

Faksimile: Finn.no

Daycruiserne fra amerikanske Bayliner har gjennom mange år hatt et trofast publikum i Norge, og både skrogvariantene og mulighetene for motorisering er mange. Her har vi en som sies å ikke være strøken, men som ut fra bildene ser helt grei ut – en slik tilstand som de fleste er på jakt etter.

Se annonsen her

Motoriseringen er ikke den mest økonomiske å kjøre med, men i akkurat denne klassen er det likevel mange som setter pris på kraften og ikke minst lyden fra Mercruiser-V8en som sitter i denne båten. Kalesjen er dessuten ny, og slår du til raskt lover selger at du får med hengeren på kjøpet også.

Og frem til april måned rekker du å spare opp en pen slump penger til bensin...

Les også: I mai måned måtte du gi det dobbelte for en av disse

1978 Bostrøm 31 fot, kr. 99.999,-

Faksimile: Finn.no

Faksimile: Finn.no

Her får du riktignok bare én krone igjen av vår fiktive startkapital til bensin, men så er det også meningen at naturen selv skal sørge for fremdriften – i hvertfall for det meste, og hvis du er entusiastisk og tålmodig nok. Volvo Penta-dieselen på 8 hester tilsier nok at du bør være forholdsvis tålmodig uansett, men den loves på den annen side å klare seg med rundt en liter i timen.

Se annonsen her

Båten skal være oppgradert jevnlig, og godt utstyrt. Ikke minst gjør den nylig installerte baugpropellen den lett å manøvrere for en førstegangsseiler, som kanskje ellers ville satset på en mindre båt. Dagens selger er i ferd med å avansere til noe enda større, og frister sågar med nesten ny opplagskrybbe til halv pris, og muligheter for finansiering av halve kjøpesummen.

Les også: Plutselig hadde han en 50 fot stor seilbåt i hagen...

2009 Crescent Stingray 18 fot, kr. 99.000,-

Faksimile: Autodb.no

Faksimile: Autodb.no

Fra å være praktiske landsted-båter har skjærgårdsjeepene de siste årene tatt over mye av det øvrige fritidsbåt-markedet, og populariteten har gjort noe med prisnivået. Men heller ikke de er upåvirkelige av høsten, og en nesten ny 18-foter med 50 hesters motor til under 100.000 virker som mye båt for pengene.

Se annonsen her

Riktignok får du med noen bruksspor fra forrige eier, siden båten visstnok er et kommisjonssalg, men selger lover i det minste å fikse bunnsmøring før levering, slik at du faktisk kan sette den rett på vannet og få deg noen høstturer før kulda setter inn. I så fall må du være rask – men da kan du til gjengjeld klare å prute enda noen kroner, frister selgeren med.

Les også: Frank fikk tilbud om mye rart i bytte mot sin Porsche

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus