Bonds undervannsbil solgt på auksjon

Lotus Esprit-bilen fra filmen «The Spy Who Loved Me» var bygget slik at den kunne bevege seg under vann. Foto: RA Auctions
Lotus Esprit-bilen fra filmen «The Spy Who Loved Me» var bygget slik at den kunne bevege seg under vann. Foto: RA Auctions

Den legendariske undervannsbilen fra James Bond-filmen «Spionen Som Elsket Meg» gikk under hammeren i London mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den høyst uvanlige versjonen av den britiske sportsbilen Lotus Esprit, som på magisk vis ble omdannet til ubåt og rattet av skuespilleren Roger Moore i actionfilmen fra 1977, gikk for drøyt 5,2 millioner kroner under en nettauksjon mandag kveld.

RM Auctions hadde på forhånd anslått at bilen ville gå for mellom seks og ni millioner kroner, men de potensielle kjøperne var færre og betalingsviljen mindre enn forventet.

Hele seks varianter av den hvite sportsbilen ble benyttet under innspillingen, men bare en av dem ble ombygd til undervannsbruk.

Bilen dukket opp da et ektepar i 1989 kjøpte innholdet på et lager på Long Island i New York usett.

RM Auction har også tidligere solgt kjente kjøretøy fra filmhistorien, blant dem en Aston Martin DB5 som ble benyttet av Sean Connery i James Bond-filmene «Goldfinger» og «Operasjon Tordensky». Den bilen gikk for over 27 millioner kroner i 2010.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus