Kjempebåt kjørte rett mot strandgjestene

En militær svevebåt skremte vettet av badegjestene på en strand i Russland, da den plutselig fór mot land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nesten 60 meter lange luftputebåten kom overraskende på de mange hundre menneskene på stranden i nærheten av Kaliningrad i Russland. En video av hendelsen tirsdag ble lagt ut på nettet, og viser hvordan militærfartøyet kjører inn på stranda.

Se videoen øverst i artikkelen

Svevebåten skal være av typen Zubr, den største i sitt slag, og veier rundt 550 tonn. Den kan frakte stridsvogner og opptil 400 soldater. Toppfarten er på 120 kilomter i timen.

En talsmann for det russiske forsvarsdepartementet skal ifølge en lokalavis ha sagt at svevebåten var på et oppdrag i området. Men talsmannen skal ha referert til stedet Khmelevka, som ligger flere kilometer unna.

Ingen skal ha blitt skadet da båten kjørte inn mot land. Strandgjestene skal ha blitt bedt om å fjerne seg fra området av soldatene om bord.

Det var tilløp til panikk da et sjøfly gikk inn for landing svært lavt over strandgjestene i Aguieira i Spania i 2010. Se videoen av hendelsen her:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus