Fulladet på 90 sekunder

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tesla med nytt fremstøt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under en nylig avholdt forestilling demonstrerte Tesla-boss Elon Musk hvordan Tesla Model S kan bytte batteripakke på 90 sekunder. Demonstrasjonen fant sted i Tesla Design Studio i Los Angeles, og for å illustrere effektiviteten ble byttet sammenlignet med en Audi A8 som fylte bensin fra en pumpe med en kapasitet på 10 US gallon i minuttet - cirka 38 liter.

- Los Angeles mest effektive bensinstasjon, ifølge Musk.

Det kommer neppe som noen store overraskelse at batteribyttet kom gunstig ut av sammenligningen.

Batteribytte er noe Tesla skal tilby i tillegg til hurtigladestasjonene sine. Mens hurtigladingen er gratis for Model S-eiere, vil bytte av batteripakkene koste rundt 60 dollar, ifølge Autoblog.

Du kan få tilbake den gamle batteripakka, fulladet, mot å betale rundt 60 dollar. Eller du kan velge å beholde den nye batteripakka mot et ubestemt beløp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Forbes vil de nye batteriene da komme med en garanti, avhengig av tilstanden på batteriene. Tesla Model S selges med en åtte års garanti på batteriene som er av typen litium-ion, som enkelt forklart er de samme som i mobiltelefoner. Batteripakkene fås i utgaver med 60 kWt (302 hk/430 Nm) eller 85 kWt.

Stasjonene som skal foreta batteripakkene skal bygges ut ved siden av de eksisterende hurtigladerne, først og fremst i områder med stor tetthet av Model S-eiere.

=

MODEL S: I USA må Tesla tilbakekalle 1228 eksemplarer av Model S på grunn av problemer med festet til baksetet. FOTO: Terje Bjørnsen

Batteriene på Model S er plassert lavt og mellom akslingene, og byttes ved hjelp av en automatisert grav.

Nylig annonserte Elon Musk at Tesla også planlegger en mindre model, som skal ta opp konkurransen med elbiler som Nissan Leaf.

Men ikke alt er fremgang, selv ikke for Tesla. Selskapet må tilbakekalle 1228 Model S på grunn av problemer med festet til baksetet.

Les også:

Slik blir Teslas firehjulstrekker - Model X

Prøvekjørt: Tesla Roadster

Her står UP i sommer