Meny

Rundsnu fra Statens vegvesen:

Nå kan du ta EU-kontrollen i utlandet

Nå kan du gjøre som Arild Mathisen, gjøre unna EU-kontrollen i for eksempel Spania. Foto Leif Kverneland/Spaniaavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arild Mathisen fra Mysen kjørte til Spania og fikk gjennomført den periodiske kontrollen av bilen sin i Alfaz del Pi - til halv pris.

Statens vegvesen har gjennomført en viktig endring i reglene for muligheten til å gjøre EU-kontrollen av bilen din i utlandet, ifølge en artikkel i Spaniaavisen.

«Kontroller utført i utlandet godtas som regel ikke. Dette bl.a. fordi det finnes ingen oversikt over godkjente kontrollorgan og fordi kontrollen kan variere i omfang fra land til land.».

Det får du vite på Statens vegvesens hjemmeside om periodisk kjøretøykontroll, som den obligatoriske undersøkelsen annet hvert år av bilen din, formelt heter.

Det var også beskjeden Arild Mathisen fra Alfaz del Pi fikk, da han spurte sitt lokale trafikkontor på Mysen - du kan ikke gjøre det i Spania, skriver Spaniaavisen. Mathisen jobber i Norge og pendler til Spania.

Les også: UPs nye supervåpen kan sjekke EU-kontrollen

- Vi ordner norsk kontroll

Men i Alfaz del Pi reklamerte et lokalt verksted med at de kunne gjennomføre norsk EU-kontroll.

Da Mathisen fortalte det til Statens vegvesen på Mysen, fikk han beskjed om at de ville sjekke dette med hovedkontoret i Oslo.

Les også: Regjeringen sier nei til hyppigere EU-kontroller

Har fått bekreftelse

- Da det var gått akkurat en uke, ringte den hyggelige damen fra kontoret i Mysen og sa at de hadde tatt feil. Ifølge Statens vegvesen sitt hovedkontor i Oslo fikk vi beskjed om at det nå lar seg gjøre å godkjenne norskregistrerte biler for periodisk kontroll i EU-land, forteller Mathisen til Spaniaavisen.

Han har fått tilsendt bekreftelse fra Statens vegvesen på at alt er i orden, og bilen hans er lovlig å kjøre med i nesten to år til.

Etter at artikkelen ble publisert, kom Vegdirektoratet med følgende melding til ABC Nyheter om at det slett ikke skal være så lett:

"Vegdirektoratet gjør oppmerksom på at det bare unntaksvis godkjennes kontroller gjennomført i utlandet. Regionvegkontoret kan godkjenne slike kontroller men bare hvis det foreligger særlig grunn til å gjøre unntak fra kravet om at kontrollen skal gjennomføres i Norge. I tillegg må kontrollen være utført av kontrollorgan som er godkjent i annen EØS-stat og kontrollresultatene må dokumenteres på tilfredsstillende måte. Det er således ikke kurant å få godkjent slike kontroller i Norge. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at kjøretøyeiere som oppholder seg i utlandet deler av året har anledning til å søke om permanent endret kontrollfrist til en måned som sammenfaller med kjøretøyets bruksperiode i Norge."


Vil du motta nyhetsbrev fra ABC Nyheter? Klikk her

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus