Fornyer familiegiganten

BLIR NY: Skoda fornyer familiegiganten Superb. FOTO: Skoda.
BLIR NY: Skoda fornyer familiegiganten Superb. FOTO: Skoda.

Skoda Superb får luksusinnstilling i baksetet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ny Skoda Superb lanseres på det europeiske markedet i slutten av juni. Motor og drivverk er forbedret noe som gir opptil 19 prosent lavere forbruk sammenlignet med dagens versjon. Start-stop teknologi og energigjenvinning blir standard på alle dieselmotorer.

Den minste bensinmotoren (1,4 TSI med 125 hk) har et oppgitt forbruk på 0,42 liter per mil med et CO2-utslipp på 109 g/km.

Superb med firehjulstrekk og dieselmotoren 2,0 TDI 140 hk kan fås med manuell girkasse, mens versjonen med 170 hk og firehjulstrekk kommer med sekstrinns dobbeltkløtsj automatgir (DSG).

Les også: Miljøbilene fosser fram

Skoda er kjent for sine praktiske - og noen ganger - lett luksuriøse detaljer, som paraplyholder i døren , dobbel bakluke og isskrape i bensinlokket . Nå får Skoda Superb en komfordetalj man gjerne forbinder med luksusbiler som Mercedes S-klasse.

Skoda Superb er blant de beste på benplassen i baksetet, men som en ekstra komfortdetalj kan nå passasjersetet foran reguleres frem og tilbake - fra baksetet. Så dersom passasjersetet er ubesatt kan passasjeren i baksetet skyve setet helt frem med en kontroll.

Saken fortsetter under bildetFACELIFT: Både front og hekk er endret. FOTO: Skoda FACELIFT: Både front og hekk er endret. FOTO: Skoda

Octavia tar innpå

Skoda Superb har også fått et utvendig ansiktsløft med blant annet ny front og hekk. Bagasjeplassen er som før på 633 liter, det er kun 23 liter med enn nye Skoda Octavia. Superb er imidlertid overlegen Octavia når baksetene felles ned.

Dette er stasjonsvognene med mest plass

Saken fortsetter under bildetSaken fortsetter under bildetNYTT LUKSUSUTSTYR: Dersom passasjersetet er ubesatt kan passasjeren i baksetet skyve det fremre passasjersetet helt frem med en kontroll. (bildet er fra nåværende Superb). FOTO: Skoda NYTT LUKSUSUTSTYR: Dersom passasjersetet er ubesatt kan passasjeren i baksetet skyve det fremre passasjersetet helt frem med en kontroll. (bildet er fra nåværende Superb). FOTO: Skoda


Mye standardutstyr

Nye Superb kan også leveres med siste generasjon automatisk parkeringsassistent, elektrisk soltak med solceller, KESSY (nøkkelfri adgang og start/stopp knapp) samt tre audio- og navigasjonssystemer, to av dem med DAB+.

I Norge blir ni kollisjonsputer, tretthetsvarsler, Hill-hold og TPM dekktrykkskontroll standard. TSA (tilhengerstabilisator) og bremseassistent er også del av standardutstyret.

Saken fortsetter under bildetNYTT: Førermiljøet i nye Superb. FOTO: Skoda NYTT: Førermiljøet i nye Superb. FOTO: Skoda

Les også:

2013 - her er de beste sommerdekkene

Fem feil når du flettekjører. SE VIDEO

Giganten er gjerrigere enn en liten Renault

Går som en kule og bruker lite diesel

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus