Bruk mobilen som bilnøkkel

Kombinasjonen av en digital nøkkel og en mobilapp gjør det mulig å bruke mobilen som bilnøkkel. Produktbilde: Continental
Kombinasjonen av en digital nøkkel og en mobilapp gjør det mulig å bruke mobilen som bilnøkkel. Produktbilde: Continental

NFC-teknologien er nøkkelen, men vil det slå an?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NFC-teknologien gjør kort fortalt at smartmobilen din kan "snakke med" andre enheter som befinner seg noen få centimetre unna.

Men også bilbransjen vil være med på moroa, og Continental er blant firmaene som satser tungt på teknologien.

Skal spare tid og penger

Utgangspunktet til Continental har vært at store firmaer og bilutleiefirmaer kaster bort unødig mye tid og arbeidskraft på å fordele fysiske bilnøkler til de som skal bruke kjøretøyene.

Kongstanken er altså å unngå dette ved bruke en NFC-basert digital nøkkel og en mobilapp.

Les også: Mobilbetaling skyter fart i 2013

Når en bil skal brukes kan altså Continental sende en melding i kryptert format til eierens mobiltelefon. Denne informasjonen lagres på mobilens SIM-kort, og inneholder alt du som kunde trenger for bruke bilen.

Den digitale bilnøkkelen vil først begynne å utveksle data med bilen når du nærmer deg, og når de to nøklene matcher hverandre, vil den automatisk la seg åpne og starte.

Fleksibelt system

I dette ligger det at man også skal kunne legge inn andre betingelser: Er det en elektrisk bil kan man for eksempel legge inn pålagt ladetid, eller en rekkeviddebegrensning.

Hovedfordelen med systemet er fleksibilitet. Overføringen av nøkkeldataene vil jo her gå på sekunder, i stedet for dagens tradisjonelle overlevering.

– Den digitale nøkkelen er vesentlig billigere å drifte enn dagens systemer, i tillegg er den tryggere og mer brukervennlig for kunden, skryter Andreas Wolf fra Continental i en pressemelding.

Les også: Bruk mobilen i minibanken

Spørsmålet er likevel om funksjonen vil slå an, for enn så lenge har ikke akkurat NFC-teknologien vært noen braksuksess i praksis.

For bilenes vedkommende kan det jo også være greit å ha en backupløsning for tomme mobilbatterier...

Svaret vil vi vel uansett få de kommende årene, men del gjerne dine erfaringer og spådommer om NFC med oss i debatten under.

Les også: Slik får du NFC på Android og iPhone

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus