Miljøbilene fosser fram

BLANT BESTSELGERNE: Snart kommer oppgradert Nissan Leaf med utvidet rekkevidde. (Foto: Øivind Skar)
BLANT BESTSELGERNE: Snart kommer oppgradert Nissan Leaf med utvidet rekkevidde. (Foto: Øivind Skar)

Mars ble en god måned for miljøbilforkjemperne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiske virkemidler virker i Norge. Det er nybilregistreringene i mars et godt eksempel på. Godt subsidiert av staten valgte hele 3,2 prosent av alle som handlet ny bil å kjøpe en helelektrisk doning, mens 6,2 prosent gikk for en hybridvariant.

Enestående

Ikke noe land i verden opplever slik interesse for miljøorienterte biler. Elektriske Nissan Leaf står i årets første kvartal alene for 2,5 prosent av nybilsalgene, og innkasserte i mars fjerdeplass på bestselgerlisten med 2,8 prosent. Så godt har aldri noen elbil solgt noe sted i verden de siste 100 årene. Seks av ti Leaf er så langt firmabilkjøp.

Les også: Brannfare i hybrid Outlander

Generelt ligger turtallet på nybilsalget i Norge høyt, betydelig høyere enn i resten av Europa. Riktignok sank personbilsalget med 17,7 prosent til 10.735 enheter i mars, men det skyldes færre salgsdager på grunn av påsken.

En av tre nye personbiler (34,6 prosent) kjøpt i mars trakk på alle fire hjul, samtidig som dieselandelen sank til 54,7 prosent – ned fra 75 prosent fra halvannet år tilbake.

Bestselgerne

Dette er bestselgere i mars:

1. VW Golf: 555

2. Mazda CX-5: 489

3. Toyota Auris: 400

4. Nissan Leaf: 297

5. Volvo V40: 270

6. Ford Focus: 264

7. Nissan Qashqai: 259

8. VW Passat: 258

9. Skoda Octavia: 243

10. Toyota Yaris: 240

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus