Meny

139 kommuner kan få skuter-nei

SP-politiker Sandra Borch (lys jakke) og Irene Lange Nordahl på en snøscooter i en markering foran Stortinget tidligere denne måneden. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store områder med mange skutere risikerer å havne utenfor regjeringens forsøk med faste skuterløyper. Senterpartiet vil likevel stemme ja til forslaget.

I morgen vil Stortinget stemme over regelverket for motorferdsel i utmark. Alt tyder på at Høyre og Frps forslag om å gi kommunene styring etter plan og bygningsloven blir nedstemt, skriver Nationen.

Ap, SV og Sp er isteden blitt enig om å utvide dagens forsøksordning: 33 nye kommuner får myndighet til å regulere skuterferdsel i rekreasjonsløyper, i tillegg til dagens 7.

I tillegg skal 39 grensekommuner kunne opprette løyper som leder over riksgrensen.

Les også: Snøscooter gjør samiske barn mer selvstendige

Skuterløyper på grensen

Men tunge skuterkommuner som Verdal, Selbu og Midtre Gauldal kan bli stående utenfor ordningen. Det samme kan skuterområder som Valdres, Midt-Telemark og Indre Agder, skriver avisen.

Ifølge Nationen er regjeringspartiene  blitt enig om å la kommuner i det såkalte distriktspolitiske virkeområdet få søke forsøksstatus. Men det er ikke avklart om det gjelder bare de grisgrendte kommunene i kategori 4, eller om kommunene i gruppene 2 og 3 også skal få forsøksstatus.

Det betyr at 139 distriktskommuner i gruppene 2 og 3 kan bli stående utenfor.

Les også: Kjøregodtgjørelse for snøscooter

- Dekker ikke behovet

– Dette er urovekkende, sier stortingsrepresentant Irene
 Lange Nordahl (Sp) fra Troms til Nationen.

Hun vil ikke følge regjeringens kompromiss, og vil stemme for Høyres forslag om å gi alle kommuner myndighet til å opprette skuterløyper for rekreasjonskjøring om de ønsker det.

– Det er ikke bra at kompromisset inneholder uavklarte spørsmål som gir rom for tolking. Vi har ymse erfaringer med tolkinger fra Miljøverndepartementet sier Lange Nordahl som mener at 33 ledige plasser i skuterforsøksordningen ikke vil dekke behovet.

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus