Meny

Teståret 2012: Vinnere og tapere

Nye Volkswagen Golf fikk terningkast seks - og det er tross alt den viktigste bilen i denne gjengen rent salgsmessig (Foto: Fred Magne Skillebæk)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennom året har vi testet en lang rekke biler. Her er toppene, og de som har skuffet oss.

De fleste nye eller oppdaterte bilmodeller som kommer ut på markedet holder et greit nivå. Men likevel er det mange biler som skiller seg ut, i begge retninger. Her har vi oppsummert de største høydepunktene og skuffelsene for 2012. I denne artikkelen har vi tatt med både våre ordinære tester fra norske veier og de prøvekjøringer som har skjedd i forbindelse med lanseringer i utlandet. Forutsetningen er at vi har hatt godt nok grunnlag til å gi bilen terningkast.

De beste

Totalt 12 biler har fått terningkast seks. Dette er biler som utmerker seg på hver sine måter, men har til felles at de scorer høyt over et stort antall punkter. Listen spenner fra helt vanlige og moderat prisede biler til de mer ekstravagante, med teknologi og finesser man sjelden finner i rimeligere biler.

BMW M550d x-DriveBMW M550d x-Drive

Audi S6

Audi S7

BMW 3-serie Touring BMW

M550d xDrive Ford B-Max

Ford Focus ST Land Rover Range Rover

Mazda CX-5

Mercedes A 180

Porsche Cayenne GTS

Porsche 911 Cabriolet

VW Golf

Én skiller seg ut

Noen biler har også skuffet oss, og her er det spesielt én som skiller seg ut - i negativ retning. Vi snakker om Dacia Duster , en bil som nå også skal tas til Norge gjennom offisiell importør.

Dacia Duster (Foto: Dacia)Dacia Duster (Foto: Dacia)

Og et par som ikke helt innfridde …

Et par biler som på ingen måte kan kalles svake, men som likevel har skuffet litt i år var nye Toyota Auris og Hyundai i20. Auris fordi det er en svært viktig nyhet som trolig kommer til å bli blant Norges aller mest solgte biler, og i20 fordi Hyundai har vært såpass mye på fremmarsj med sine andre modeller de siste årene. Skuffelse sier jo også noe om forventningene, og ikke bare bilene, men vi mener likevel at her har produsentene mer inne.

Toyota Auris

Hyundai i20

Alle våre tester kan du lese her.

Motor
Populært