Trafikksikkerhet:

Elg skal gjøre veien tryggere

STOR: Dette er sikkerhetselgen. Illustrasjon: Statens vegvesen
STOR: Dette er sikkerhetselgen. Illustrasjon: Statens vegvesen

En kjempeelg skal gjøre veien tryggere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksvei 3 gjennom Østerdalen har høye ulykkestall med flere utforkjøringsulykker og møteulykker. Det skal verdens største elg gjøre noe med.

– Østerdalen er kjent som en strekning der det er mye skog og tidvis monotont å kjøre, og den høye andelen av utforkjøringsulykker og møteulykker mener Statens vegvesen indikerer at førers oppmerksomhet ikke er god nok og at bilføreren sovner eller er sløv bak rattet, sier Anne Helga Gaustad, prosjektleder i Statens vegvesen.

En ti meter høy, og tolv meter lang elg i syrefast stål, er blant tiltakene som skal holde bilistene våkne gjennom Østerdalen. Den skal plasseres på Bjøråa rasteplass i Stor-Elvdal, og skal etter planen være på beina i 2015.

De siste årene har Vegvesenet jobbet aktivt med å senke ulykkestallene. Blant tiltakene finner vi vegetasjonsrydding, lyssetting, småstopp-plasser og landskapskunst. Disse tiltakene er en del av FoU-prosjektet «Trafikantens opplevelse riksvei 3», og Storelgen som idé har blitt til gjennom dette prosjektet.

Les også: Elggevirene har positiv effekt

Spørreundersøkelser viser at trafikantene opplever tiltakene som positive. 72 prosent mener de får økt oppmerksomhet langs vegen av tiltakene, 73 prosent har tro på at tiltakene har effekt på trafikksikkerheten og 73 prosent mener tiltakene har en positiv effekt på kjøreopplevelsen.

=TILTAK: Fargeglade elggevir er blant tiltakene langs riksvei 3. Foto: Statens vegvesen

Les mer fra Klikk.no:

Pass deg, fotoboksene er oftere på

Stor test: Her er spylervæskene som duger i kulda

Her er de beste og verste bilene

Quiz: Kjenner du igjen bilene?

Personvernpolicy