Meny

Mercedes-Benz Ener-G-Force:

G-Klasse for fremtiden

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik vil G-Klasse kanskje se ut en gang i fremtiden.

Los Angeles Design Challenge 2012 kalles konseptet som presenteres som fremtidens politi vil drive patruljering med.

Lovens lange arm må forberede seg på at det blir tettere trafikk, at den overvåkes elektronisk, og at folks oppførsel forandrer seg. Dessuten vil folk leve et mer aktivt liv opp i høyere alder, påpeker Mercedes-Benz.

Fremtidens politi må kunne rykke ut til problemområder raskt og effektivt, ofte utenfor vanlige veier og på vanskelig tilgjengelige steder. De små vinduene gjør bilen sikrere mot angrep, og blinklys på taket gjør at man ikke kan unngå at den blir lagt merke til. De enorme hjulene sørger for fremdrift de fleste steder.

Ener-G-Force er selvsagt et ren science fiction, men folkene ved Mercedes-Benz Advanced Design Studio in Carlsbad, California ble så facinert av sitt eget konsept at de også laget en sivil versjon. Den kan du se bilder av her. De har også laget en fullskala modell av bilen.

De har tenkt på detaljene også. For eksempel en skuff som fungerer som verktøykasse. Den sitter på bakdøren og kan gi mannskapet adgang til småutstyr og verktøy uten at man må inn i bilen.

På taket sitter en vanntank hvor vann gjenvinnes. Dette vannet sendes til en "hydro-tech converter" som sammen med andre gjenvinnbare ressurser danner hydrogen til brenselscellene. Fremdriften besørges av en elektromotor i hvert hjul, som får presis den kraften som skal til for å gi optimal fremdrift i vanskelig terreng.

En 360 graders Terra-Scan skanner terrenget og bruker dataene til å beregne bilens fremdrift. Lys på sidene indikerer energistatus.

Vi gleder oss til å prøve den - en gang i 2025.....

Les også: G-Klasse født på ny

Les også: Ny og bedre SUV

Les også: Nå går bilfabrikkene fra konseptene

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært