Meny

Stormen Sandy:

Brann tok 12 Fisker Karma

Det er nå minst fem Fisker Karma registrert på norske skilt. Foto: Morten Larsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et dusin Fisker Karma ble flammenes rov under stormen Sandy.

Da stormen Sandy feide inn over USAs vestkyst i forrige uke ble havnen Port Newark i New Jersey oversvømt. Resultatet var at et dusin Fisker Karma tok fyr, opplyser nettstedet Jalopnik. Havnen Port Newark var et av stedene det gikk hardt ut over i stormen.

Sandys sterke vinder drev saltvann langt på land, og flere tusen biler som var lagret på havnen ble ødelagt av saltvannet. Foruten de 12 Fisker Karma som brant opp ble også tre Toyota Prius Plug-in totalt ødelagt i stormen. En talsmann for Toyota uttalte til The New York Times at en av de tre Toyota hybridbilene brant opp, mens de to andre nærmest smeltet av varmen som batteriene etter all sansynlighet utviklet.

Årsaken til ødeleggelsene er ennå ikke fastslått, men ifølge en uttalelse fra Fisker var det totalt tre hundre Fisker Karma som ble ødelagt av stormen. En av dem utviklet korrosjon i en kontrollenhet som sitter i bilen. Dette utviklet seg til en brann som på grunn av den sterke vinden spredte seg til elleve andre Fisker Karma som sto tett inntil.

Ifølge Fisker Automotive hadde brannen ikke noe med lithium-ion batteriene å gjøre.

Les også: Importør på plass

Samdtidig har vi plukket opp informasjon om at Fisker Automotive trår til og bidrar til å hjelpe i katastrofen etter stormen Sandy. Fisker gjør det ved at Wilmington-fabrikken stilles til full disposisjon for Delmarvas hjelpestyrker for å hjelpe de 500.000 menneskene som bor i Delmarva-regionen i USA.

Les også: Kjøretur med god karma

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært