Slipper sola helt inn

VÅRBIL: Opel/GMs nye kabriolet skal hete Cascada og introduseres til våren. (Foto: Produsenten)
VÅRBIL: Opel/GMs nye kabriolet skal hete Cascada og introduseres til våren. (Foto: Produsenten)

Opel tror fortsatt på sommerbilen og kommer med en ny neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kabrioletmodeller har kummerlige vilkår og selges nesten ikke i Norge. Knapt en halv prosent av alle nye biler så langt i år har muligheten til å legge ned taket og slippe sola helt inn.

Regnet får skylden. Og det går ikke stort bedre ellers i Europa heller.

Nytt navn

Like fullt våger Opel i disse krisetider å introdusere en ny kabriolet, basert på kompakte Opel Astra og med elementer fra den større Opel Insignia. For å løfte bilen i folks bevissthet erstattes Astra-navnet med Cascada. Bilen lanseres på ettervinteren, mens sola ennå smelter bort siste rest av vinteren.

Cascada er ikke noen liten bil, og betydelig større enn erkekonkurrenten VW Golf Cabriolet. Med lengde på hele 470 meter og bygget som full fireseter matcher den Audi A5 Cabriolet. Opel opplyser at bilen kommer til å bli priset over Astra Cabriolet som en del av strategien for å løfte merkets image og derigjennom gjøre plass for Chevrolet som billigmerke i Europa. General Motors eier både Opel og Chevrolet.

Saken fortsetter under bildetFoto: ProdusentenFoto: Produsenten

Stofftak

Med Cascada går Opel nå bort fra det foldbare ståltaket de hadde på forrige europeiske kabriolet, og erstatter dette med stofftak som både er billigere, lettere, tar mindre plass og gir mer kabrioletfølelse. Der ståltaket gjorde Astra kabriolet til en helårsbil, satser nå Opel tyngre på sommeren.

Ifølge Automotive News kan det være aktuelt å selge bilen i USA under merkevaren Buick. Opel benytter samtidig Cascada til å introdusere en ny 1,6 liters turbo bensinmotor som yter 170 hk. En motor på 325 hk skal også være aktuell i bilen sammen med en liten på 140 hk.

Meningen var at Cascada skulle vært lansert både som kabriolet og kupé, men sistnevnte er nå satt på vent som følge av fallende bilsalg i Europa og Opels pressede økonomiske situasjon.

Personvernpolicy