Slik blir bruktbilen mer attraktiv

SLIK: Ta bildet på dagtid og finn et sted med rolig bakgrunn. Ikke ta bilde av bilen på en parkeringsplass med masse andre biler og reklameplakater i bakgrunnen. (Foto: Terje Bjørnsen)
SLIK: Ta bildet på dagtid og finn et sted med rolig bakgrunn. Ikke ta bilde av bilen på en parkeringsplass med masse andre biler og reklameplakater i bakgrunnen. (Foto: Terje Bjørnsen)

Enkle grep kan øke verdien på bilen din.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Markedet for bruktbiler eser. På finn.no er det over 62 000 bruktbiler til salgs. Det er flere enn vanlig, ifølge Henrik Faller i Finn.no

– Det er mange biler til salgs nå. Det er viktigere enn før å skille seg ut, sier Faller.

At Sveriges største markedsplass for brukte biler nå etablerer seg i Norge, gjør konkurransen enda hardere. KVD Kvarndammen omsatte i fjor over 20 000 personbiler i Sverige gjennom sin nettbaserte markedsplass. KVDs første anlegg er nå under etablering i Oslo, og salget starter høsten 2012.

Men det finnes knep som får bilen din til å skille seg ut dersom du skal selge den selv.

Gode bilder er viktig

Bilder er noe av det aller viktigste i en salgsannonse på nett, og det er viktig å ta gode bilder. Det øker sjansene for at noen interesserer seg for bilen betraktelig, og du fremstår også som en mer seriøs selger.

Du trenger ikke verken være mesterfotograf eller ha utstyr til tusenvis av kroner for å ta gode bilder til en annonse. Det holder lenge med et billig kompaktkamera eller enn mobil med bra kamera.

Det finnes mange skrekkeksempler på dårlige bilder. Vi har sett bilder av snøhauger med en bil under, bilder hvor selgeren har kuttet bilen i to og bilder som er så mørke at man ikke en gang ser hva slags bil som er avbildet.

Les også: Her er de 10 dyreste bilene i verden

Fem tips for gode annonsebilder:

Vask bilen først (og fjern snøen dersom den er begravd)

Er bilen vasket, så vent til den har tørket med å ta bilder. En dryppende bil gir inntrykk av hastverksarbeid,

Ta mange bilder – da er det større mulighet for å få noen som er bra

Beveg deg rundt bilen og ta bilder av bilen fra forskjellige vinkler, men unngå de mest kunstneriske

Finn en rolig bakgrunn. En ensfarget vegg er bra.

Ta bilder på dagen.

Gi gjerne bildene en utfyllende bildetekst. Skriv det du selv mener er viktig dersom du skulle kjøpt bilen.

Les også: Du sparer penger på å gi gass

Ta en skikkelig rengjøring

Du bør imidlertid gjøre en innsats før bildene tas. Det kan til og med gi deg bedre pris på bilen.

- Med noen hundrelapper og et par timers arbeidsinnsats kan du fort få 5000- 10 000 kroner mer, hevder Tommy Fredriksen, daglig leder i Biltema Norge.

- Det er små knep som skal til, som å polere bilen og gå over interiøret med klut og Q-tips.

Nyansene teller mest for nyere biler.

- Oppussing gir mest priseffekt på biler fra 100 000 kroner og oppover som ser bra ut. Nytt setetrekk og blanke felger vil neppe gi deg 20 000 kroner for en bil til rundt 10 000 kroner, sier Fredriksen.

Les også: Nå går bilfabrikkene fra konseptene

7 tips før salget:

Utvendig:

1) Gi bilen en grundig vask: Start med avfetting av felger og nedre del av bilen. Vask bilen fra taket og ned, med bilshampo og svamp. Vask felgene til slutt.

2) Polering: Rubb matte overflater blanke, gni ekstra godt på ripete steder. Bruk god tid og pass på at luften ikke er for fuktig.

3) Bruk metallpolish på metalloverflater for å få fram de blanke detaljene.

4) Bruk gjerne vinylglans på lister og plast som ikke er lakkert.

5) Innvendig rengjøring: Støvsug bilen godt. Bruk gjerne vinylglanssvamp på plastdetaljer. Polér dashbord og dørtrekk med vinylglans. Sikten ut blir dramatisk bedre av vask og vinduspolish.

6) Rillene i støvete lufteluker blir rene med et par Q-tips.

7) Nye setetrekk og bilmatter gjør at bilen ser betydelig mindre slitt ut.

(Kilde: Biltema)

Les også: Denne bilen skal kjøre i 1600 km/t

Vær saklig i annonsen

I annonsen er det viktig at du holder deg til en informativ tone - dropp våset. Ta med all informasjon som er relevant for kjøperen, og vær ærlig.

Hvis du vet om noen feil – enten det er motoren som fusker på tomgang når det er kaldt eller små parkeringsbulker i døra – så ta det med i teksten.

Det er få ting som er mer irriterende for en potensiell kjøper enn at bilen ikke er i den standen som ble lovet . Det kan i tillegg koste deg mange kroner. Vær også forsiktig med å skrive "selges som den står". Dersom det viser seg at det er feil eller mangler på bilen, eller dersom bilen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å forvente, kan det bli ditt ansvar selv om du solgte den i god tro.

Du har faktisk opplysningsplikt, noe som betyr at feil som du burde ha visst om, kan bli ditt ansvar etter at nøklene er overlevert til ny eier.

En annen ting som er viktig når du skriver, er å skrive riktig. Tviler du på egne skrivekunster, er det smart å få noen du vet er flinke til å skrive til å lese over teksten.

Les også: Disse bilene er gjerrigst på drivstoffet

Råd ved salg av bil

Her har vi samlet noen råd fra NAF som du bør følge dersom du skal selge bilen din selv - uansett verdi på bilen.

1. Undersøk markedet

Hvor i landet bilen skal selges, hvor langt den er kjørt, tilstand og alder vil være faktorer som vil påvirke prisfastsettelsen. Priser på tilsvarende biler på internett vil i de fleste tilfeller kunne være et godt utgangspunkt for bilens antatte markedspris.

2. Annonsen/selgers opplysningsplikt

Kjøp og salg mellom private reguleres av kjøpsloven, som pålegger selger av bilen en opplysningsplikt. Kjøperen har rett til å få vite om vesentlige forhold ved bilen. Hva som anses som vesentlig vil blant annet variere med alderen på bilen, hvor langt den er kjørt, etc. NAFs råd er å videreformidle det du vet og det som du selv hadde forventet å få opplyst, dersom du hadde vært kjøper. De opplysninger som oppgis anses å være en del av salgsavtalen. Det er derfor viktig å ikke overdrive eller skrive noe du ikke kan stå for i annonsen. Bilen er ”strøken”, ”rustfri” eller lignende bør unngås. Sørg for å skrive inn i kontrakten de opplysningene som du gir om bilen.

3. Prøvekjøring

Hvis kjøper ønsker å prøvekjøre bilen, bør du forvisse deg om at han/hun har gyldig førerkort. I tillegg anbefaler vi alltid å bli med under prøvekjøringen. Skulle en potensiell kjøper stikke av med bilen ved prøvekjøring anses forholdet som underslag, ikke som et tyveri, noe som igjen kan medføre at du ikke får erstatning fra forsikringsselskapet.

4. Skriv kontrakt

Overraskende mange unnlater å skrive kontrakt når de selger en bil privat. Det er ofte ensbetydende med trøbbel. For å unngå problemer i ettertid, anbefaler NAF alltid å skrive en kontrakt ved salg av bil. En kontrakt bør si noe nærmere om de opplysninger selger har gitt og hva partene har blitt enige om. Legg gjerne frem dokumenter som er relevante for kjøper, som f.eks. vognkort, servicehefte, kvittering for utført reparasjoner/påkostninger, EU-kontroll, mangellapp etc.

Ved salg av bruktbil, er det vanlig å ta forbehold om at bilen selges ”som den er”, ”som forevist” eller lignende. Når bilen selges som den er, betyr det at kjøperen i utgangspunktet aksepterer at han/hun kjøper en bil i den tilstand den er, og med de feil og mangler den har. Selger vil likevel kunne bli ansvarlig dersom det er gitt mangelfulle eller uriktige opplysninger om forhold ved bilen.

5. Årsavgift og omregistreringsavgift

Er ikke årsavgiften betalt er det viktig å avtale hvem som skal betale denne. Dette bør fremgå av kontrakten. Når det gjelder omregistreringsavgift, må også den i utgangspunktet avtales mellom partene. Ved privat salg vil det imidlertid normalt være kjøper som betaler omregistreringsavgiften.

6. Salgsmelding (Melding om eierskifte)

Ved eierskifte skal salgsmelding fylles ut av tidligere og ny eier og leveres ved en av Statens vegvesens trafikkstasjoner tre dager etter at eierskiftet har funnet sted. Har bilen du skal selge den nye vognkorttypen med to deler, er selger ansvarlig for at melding om eierskifte, dvs. vognkortets del 2, blir innlevert. Vegdirektoratet anbefaler ikke selgere å gi fra seg del 2, men at selgeren selv sender denne direkte/levere den til trafikkstasjonen. Kjøper må i så fall vente med å omregistrere bilen til denne delen er mottatt av trafikkstasjonen.

Hvis bilen ikke omregistreres, vil du som selger kunne få tilsendt krav om dekning av parkeringsgebyrer, irregulære bompasseringer, m.m. I tillegg vil det være vanskelig å få sagt opp forsikringen på bilen.

8. Oppgjør og overlevering

Det er viktig å ikke overlevere bilen til kjøper før hele kjøpesummen er mottatt. Nedbetalingsordninger anbefales ikke ved salg av bil privat. Det kan være dyrt og tidkrevende å få inndrevet kjøpesummen hvis ny eier ikke betaler i henhold til avtalen.Skal kjøperen lånefinansiere kjøpet vil finansieringsinstitusjonen kreve at bilen blir omregistrert på ny eier før kjøpesummen utbetales. I slike tilfeller anbefaler vi at du som selger ber om en garanti fra finansieringsselskapet/banken om at kjøpesummen vil bli utbetalt til deg direkte når slik omregistrering har skjedd. I tillegg er det viktig å vente med overlevering av bilen til kjøpesummen er betalt.

Har du lån med sikkerhet i bilen, må dette slettes i forbindelse med salget. Ta kontakt med banken/finansieringsselskapet og undersøk hvordan dette praktisk gjennomføres.

Anbefalt fremgangsmåte er imidlertid at kjøper betaler del av kjøpesummen tilsvarende gjenstående lånebeløp til direkte til banken/finansieringsselskapet mot å få en bekreftelse på at heftelsen vil bli slettet. Resterende beløp betales direkte til deg som selger.

9. Forsikring

Pass på at kjøper tegner forsikring på bilen.

Les også:

Derfor blir 90-soner gjort om til 80-soner

2011-2012 - Her er de beste vinterdekkene

Alle årets 4x4-tester

Glem denne merkingen når du kjøper vinterdekk

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
13:26 Cruiseskip med coronasyke til kai i Florida13:24 UDI gjenopptar asylintervjuer på videosamtale13:22 Vegvesenet kontrollerer færre tunge kjøretøy, men gir flere gebyrer13:22 Ropstad sier nei til påskeåpne butikker13:21 26-åring pågrepet for terrorplaner i Danmark12:41 Svensk «fotballkrig» om coronaregler12:40 Mange endringer i kollektiv- og togtrafikken i påsken12:37 Formel 1-legenden (89) venter sitt fjerde barn12:16 6,6 millioner til coronainfo for innvandrere12:15 Avinor har tapt en milliard, men permitterer ingen12:13 Sverige avlyser gigantisk militærøvelse12:03 Uefa holder fast ved EM-planen12:02 Kvigne ny Kripos-sjef11:28 Instruktører på smittevernskurs var coronasmittet11:27 Boligprisene falt med 1,4 prosent i mars11:22 Roma har blitt en spøkelsesby: – Vi er som Ground Zero11:22 Nye tall fra Italia: 70 prosent av de døde er menn11:13 Tommy Steine går nye veier for å få jobbet under krisen10:53 To innlagt med corona – 2356 inngrep og operasjoner utsatt10:35 Høyre vil kaste ut ungarske Fidesz fra europeisk partigruppe10:34 Mer enn 400.000 registrert som arbeidssøkere hos Nav09:57 UD fraråder sterkt reiser til utlandet09:54 Muggalarm på fregattene, mange syke:  – Det gjøres nå strakstiltak09:54 Hvor mange dør av corona?09:47 Norway Cup-avlysning vil gi arrangøren pengesmell i millionklassen09:46 Forslag om å flytte PL-fotballen til Kina09:45 Avventende start for Oslo Børs09:00 – Viser at Oslofjorden er i alvorlig krise08:59 Mike Tyson angrer på tiger-fortid: – Jeg var dum08:53 Kommunene langt åpnere om coronadødsfall enn helseforetakene08:43 Oljebransjen vil endre skattereglene08:18 USA vil anbefale maskebruk08:08 Kapteinen som varslet om coronautbrudd fikk sparken08:01 En milliard til stipend for studenter som mister inntekt – 8.000 på hver07:59 Oljeprisen faller igjen07:40 Derfor kan coronaviruset smitte selv når du har få symptomer07:20 Britene bygger feltsykehus for å dekke coronabehovet07:11 Johaug må vente til høsten med landslagsøkter07:00 Gimse rykker ut mot Vedum: – Erna tar matsikkerhet på alvor!06:57 Start-spillerne permitteres 75 prosent06:57 USAs økonomi ventes å gå ned 7 prosent06:39 Skiskytterforbundet venter på Kollen-avklaringer – ser på kostnadskutt06:33 Dette skjer i dag06:30 Regjeringen lover ikke nye krisepakker med det første06:00 – Vårt budskap til verden er klart. Se bort nå, og konsekvensene vil bli katastrofale06:00 – Vær klar over at beredskapen er dårligere enn vanlig05:57 Stavanger-regionen har redusert analyse av tester fra 500 til 200 per dag05:57 Dette skjedde i natt05:54 Primærvalget i Wisconsin blir ikke utsatt05:30 Tre uker med coronatiltak: Trenden er stabil05:30 Labours nye partileder utropes lørdag05:15 Mæland varsler nye unntaks-forskrifter05:13 Kina arrangerer sørgedag for korona-«martyrer»05:09 5.209 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 27404:53 Sykling i kollektivfelt til Høyesterett04:42 Dansk hastelov åpner for å sende hjem coronakriminelle utlendinger03:56 Dyster rekord med 1.169 døde på ett døgn i USA02:25 Universitetet i Oslo digitalt ut semesteret02:15 DN: Fredag utnevner Norge sin første kvinnelige ambassadør til USA02:10 Pasienter evakuert etter at bombe fra krigen ble funnet på sykehus01:28 Dronning Margrete ber danskene sende blomster til de eldre – ikke henne01:13 Væpnet politiaksjon etter melding om vold og trusler i Stavanger01:05 Kvinne pågrepet for alvorlig knivstikking i Oslo23:34 Ecuador samler inn lik fra gater og hjem23:03 NRK etter corona-innslag: – Vi burde nok presisert22:38 Titusenvis av medarbeidere permitteres i Hennes & Mauritz22:04 Oslo-frisør tok imot kunder – fikk 20.000 i bot22:01 Tror coronamedisin kan være klar til sommeren21:43 Sju av ti reiselivsbedrifter har stengt som følge av coronakrisen21:29 Trosset corona-grensen. Tok med 40 liter sprit på ryggen21:24 Nordmenn synes regjeringens coronahåndtering er god21:23 Over 800 dødsfall i boliger for eldre i Frankrike21:20 Feltsykehus tas i bruk etter 30 nye dødsfall i Stockholm21:16 To falt i vannet fra større fartøy i Randaberg21:15 Statens banker kutter ikke renten20:50 Forsvaret snur om beordring av sivilt ansatte19:37 Virke: Regjeringen har lyttet til våre innspill19:36 SMB svært fornøyd med kompensasjonsordningen19:35 NHO-sjef ønsker likebehandling for alle koronarammede bedrifter19:33 LO-lederen vil unngå at useriøse aktører får kompensasjonspenger19:32 Høyre om krisetiltak for landbruket: – Hva i alle dager holder Ap på med?19:29 Stockholm vil gi helsepersonell opptil 220 prosent høyere lønn19:28 Hareide med personlig avskjedshilsen til fansen19:27 Norsk Hydro dropper utbytte19:03 Skaper corona-uro blant det britiske aristokratiet18:40 Rolls-Royce-fabrikk i Bergen med permitteringsvarsel til nær 750 ansatte18:39 Byrådet i Oslo vurderer å sette inn Sivilforsvaret i påsken18:36 Russerne må holde seg hjemme ut måneden18:35 Nybø: Nå handler det om å overleve17:52 Nesten 3.000 coronadødsfall i Storbritannia17:41 Nytt coronadødsfall ved OUS17:39 16 Nav-saker blir gjenopptatt17:35 Trump-uttalelse om olje sender Wall Street opp17:35 Stor støtte til hytteforbudet i måling17:17 Ba om smittevern-hjelp – mer enn 4000 har meldt seg16:35 Justisministeren: Dette kan du gjøre og ikke i påsken16:34 Testet 18.000 – ett funn vekker oppsikt15:54 Savnet isklatrer funnet død utenfor Rjukan15:53 Mor i Bergen tiltalt for drapsforsøk mot sine tre barn15:25 Leir med asylsøkere isolert i Hellas grunnet coronautbrudd
Siste nytt
13:26VerdenCruiseskip med coronasyke til kai i Florida13:24NorgeUDI gjenopptar asylintervjuer på videosamtale13:22MotorVegvesenet kontrollerer færre tunge kjøretøy, men gir flere gebyrer13:22PengerRopstad sier nei til påskeåpne butikker13:21Verden26-åring pågrepet for terrorplaner i Danmark12:41SportSvensk «fotballkrig» om coronaregler12:40ReiseMange endringer i kollektiv- og togtrafikken i påsken12:37KulturFormel 1-legenden (89) venter sitt fjerde barn12:16Norge6,6 millioner til coronainfo for innvandrere12:15ReiseAvinor har tapt en milliard, men permitterer ingen12:13VerdenSverige avlyser gigantisk militærøvelse12:03SportUefa holder fast ved EM-planen12:02NorgeKvigne ny Kripos-sjef11:28NorgeInstruktører på smittevernskurs var coronasmittet11:27PengerBoligprisene falt med 1,4 prosent i mars11:22ReiseRoma har blitt en spøkelsesby: – Vi er som Ground Zero11:22Helse og livsstilNye tall fra Italia: 70 prosent av de døde er menn11:13NorgeTommy Steine går nye veier for å få jobbet under krisen10:53Helse og livsstilTo innlagt med corona – 2356 inngrep og operasjoner utsatt10:35PolitikkHøyre vil kaste ut ungarske Fidesz fra europeisk partigruppe10:34NorgeMer enn 400.000 registrert som arbeidssøkere hos Nav09:57ReiseUD fraråder sterkt reiser til utlandet09:54NorgeMuggalarm på fregattene, mange syke:  – Det gjøres nå strakstiltak09:54Helse og livsstilHvor mange dør av corona?09:47SportNorway Cup-avlysning vil gi arrangøren pengesmell i millionklassen09:46SportForslag om å flytte PL-fotballen til Kina09:45PengerAvventende start for Oslo Børs09:00Norge– Viser at Oslofjorden er i alvorlig krise08:59KulturMike Tyson angrer på tiger-fortid: – Jeg var dum08:53NorgeKommunene langt åpnere om coronadødsfall enn helseforetakene08:43PengerOljebransjen vil endre skattereglene08:18Helse og livsstilUSA vil anbefale maskebruk08:08VerdenKapteinen som varslet om coronautbrudd fikk sparken08:01PengerEn milliard til stipend for studenter som mister inntekt – 8.000 på hver07:59PengerOljeprisen faller igjen07:40Helse og livsstilDerfor kan coronaviruset smitte selv når du har få symptomer07:20VerdenBritene bygger feltsykehus for å dekke coronabehovet07:11SportJohaug må vente til høsten med landslagsøkter07:00PolitikkGimse rykker ut mot Vedum: – Erna tar matsikkerhet på alvor!06:57SportStart-spillerne permitteres 75 prosent06:57PengerUSAs økonomi ventes å gå ned 7 prosent06:39SportSkiskytterforbundet venter på Kollen-avklaringer – ser på kostnadskutt06:33NorgeDette skjer i dag06:30NorgeRegjeringen lover ikke nye krisepakker med det første06:00Verden– Vårt budskap til verden er klart. Se bort nå, og konsekvensene vil bli katastrofale06:00Norge– Vær klar over at beredskapen er dårligere enn vanlig05:57NorgeStavanger-regionen har redusert analyse av tester fra 500 til 200 per dag05:57NorgeDette skjedde i natt05:54PolitikkPrimærvalget i Wisconsin blir ikke utsatt05:30Helse og livsstilTre uker med coronatiltak: Trenden er stabil05:30PolitikkLabours nye partileder utropes lørdag05:15NorgeMæland varsler nye unntaks-forskrifter05:13VerdenKina arrangerer sørgedag for korona-«martyrer»05:09Norge5.209 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 27404:53NorgeSykling i kollektivfelt til Høyesterett04:42VerdenDansk hastelov åpner for å sende hjem coronakriminelle utlendinger03:56Helse og livsstilDyster rekord med 1.169 døde på ett døgn i USA02:25NorgeUniversitetet i Oslo digitalt ut semesteret02:15NorgeDN: Fredag utnevner Norge sin første kvinnelige ambassadør til USA02:10VerdenPasienter evakuert etter at bombe fra krigen ble funnet på sykehus01:28KulturDronning Margrete ber danskene sende blomster til de eldre – ikke henne01:13NorgeVæpnet politiaksjon etter melding om vold og trusler i Stavanger01:05NorgeKvinne pågrepet for alvorlig knivstikking i Oslo23:34VerdenEcuador samler inn lik fra gater og hjem23:03NorgeNRK etter corona-innslag: – Vi burde nok presisert22:38PengerTitusenvis av medarbeidere permitteres i Hennes & Mauritz22:04PengerOslo-frisør tok imot kunder – fikk 20.000 i bot22:01NorgeTror coronamedisin kan være klar til sommeren21:43PengerSju av ti reiselivsbedrifter har stengt som følge av coronakrisen21:29NorgeTrosset corona-grensen. Tok med 40 liter sprit på ryggen21:24Helse og livsstilNordmenn synes regjeringens coronahåndtering er god21:23Helse og livsstilOver 800 dødsfall i boliger for eldre i Frankrike21:20Helse og livsstilFeltsykehus tas i bruk etter 30 nye dødsfall i Stockholm21:16NorgeTo falt i vannet fra større fartøy i Randaberg21:15PengerStatens banker kutter ikke renten20:50NorgeForsvaret snur om beordring av sivilt ansatte19:37PengerVirke: Regjeringen har lyttet til våre innspill19:36PengerSMB svært fornøyd med kompensasjonsordningen19:35PengerNHO-sjef ønsker likebehandling for alle koronarammede bedrifter19:33PengerLO-lederen vil unngå at useriøse aktører får kompensasjonspenger19:32PengerHøyre om krisetiltak for landbruket: – Hva i alle dager holder Ap på med?19:29PengerStockholm vil gi helsepersonell opptil 220 prosent høyere lønn19:28SportHareide med personlig avskjedshilsen til fansen19:27PengerNorsk Hydro dropper utbytte19:03KulturSkaper corona-uro blant det britiske aristokratiet18:40PengerRolls-Royce-fabrikk i Bergen med permitteringsvarsel til nær 750 ansatte18:39Helse og livsstilByrådet i Oslo vurderer å sette inn Sivilforsvaret i påsken18:36Helse og livsstilRusserne må holde seg hjemme ut måneden18:35PengerNybø: Nå handler det om å overleve17:52Helse og livsstilNesten 3.000 coronadødsfall i Storbritannia17:41Helse og livsstilNytt coronadødsfall ved OUS17:39Penger16 Nav-saker blir gjenopptatt17:35PengerTrump-uttalelse om olje sender Wall Street opp17:35NorgeStor støtte til hytteforbudet i måling17:17Helse og livsstilBa om smittevern-hjelp – mer enn 4000 har meldt seg16:35Helse og livsstilJustisministeren: Dette kan du gjøre og ikke i påsken16:34VerdenTestet 18.000 – ett funn vekker oppsikt15:54NorgeSavnet isklatrer funnet død utenfor Rjukan15:53NorgeMor i Bergen tiltalt for drapsforsøk mot sine tre barn15:25VerdenLeir med asylsøkere isolert i Hellas grunnet coronautbrudd
Populært