Åpen for alle - alltid

Kommer på Paris-utstillingen

Kommer på Paris-utstillingen
Kommer på Paris-utstillingen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nissan forbereder seg til Paris Motor Show, og har til hensikt å avduke TeRRA, en nullutslipps konseptbil med firehjulsdrift og brenselcelle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brenselcellen er kombinert med en motor av samme type som sitter i Nissan Leaf. Begge bakhjulene har en elektrisk motor, noe som gjør at gulvet i bilen er helt flatt. Den relativt kompakte hydrogen brenselcellen er plassert bak i bilen.

Den unike, diagonale seteplasseringen er konstruert for å gi føreren en sentral plassering, samtidig som det åpner opp utsikten for baksetepassasjerene. Når baksetene slås ned dannes et fullstendig flatt lasterom som kan ta imot "sykler, kajakker eller flatpakkede møbler fra Skandinavia" som det heter i pressemeldingen.

TeRRAens miljøvennlig profil utelukker ikke at bilen også inneholder siste skrik innen oppkoblet teknologi. Et IT-brett foran føreren gir informasjon om hastighet og annen nødvendig informasjon. Føreren kan når som helst bytte til navigasjons-, kommunikasjons- eller underholdningsmodus, for å nevne noe.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

LES OGSÅ: En undervurdert familiebil

Når føreren forlater bilen kan brettet kobles fra og brukes som ethvert annet nettbrett.

TeRRA konseptet ser ut for å bli noe av det som kommer i forbindelse med neste generasjon brenselcelle EV produksjonsmodeller. Den blir å finne på Nissans stand under Paris Motor Show, som finner sted 29. september til 14. oktober.

ABC Nyheter vil dekke denne utstillingen.

Følg ABC Nyheter/Motor på Facebook