Meny

Ford Focus

Dette er verdens mest solgte bil

I FARTA: Ford Focus er verdens mest solgte bil. Foto: Petter Handeland

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Golf knuser Focus her hjemme, men ikke på verdensbasis.

Tall fra Opplysningskontoret for Veitrafikken viser at 2.657 nordmenn har bidratt til at Ford Focus er verdens mest solgte etter årets syv første måneder.

Ved utgangen av juli var kompaktbilen Focus Norges nest mest solgte bil med 2.657 solgte biler etter overlegne VW Golf med 3.687 solgte biler. I 2011 var det totalt 4.437 nordmenn som kjøpte Focus, noe som gjorde den til fjorårets tredje mest solgte bil etter VW Golf og VW Passat.

Men på verdensbasis er det Ford Focus som ruler. Den er nå verdens mest solgte bilmodell, og har solgt flere biler enn noen annen bilmodell i løpet av årets syv første måneder, ifølge Ford.

Fra januar til juli ble det solgt over en halv million Focus-modeller, 153.400 av dem i Europa. Dermed fortsetter Ford suksessen fra 2011 da det ble solgt totalt 860.000 eksemplarer av Ford Focus.

Ved utgangen av juli hadde Ford solgt 522.821 Focus-modeller, som ifølge Ford plasserer merket foran Toyota Corolla og Volkswagen Golf i samme periode.

Faktisk var bil nummer 350 millioner i Fords historie en Focus. Den ble produsert på Ford-fabrikken i Rayong i Thailand.

– Det tilsvarer å bygge en bil hvert tiende sekund i 109 år, og hvis de parkeres etter hverandre vil de nå fra jorden til månen og tilbake - to ganger, hevder John Fleming, global sjef for Fords produksjon

Ford Focus ble presentert for første gang i Europa i 1998, og ble i 1999 utropt til Årets Bil i Europa. Dagens modell ble lansert i 2011 og er tredje generasjon Focus.

HURRA: Hurra, vi selger mange biler. Foto: Ford HURRA: Hurra, vi selger mange biler. Foto: Ford

Les også:

SUV med hybrid-fryd

Familiebilene du egentlig burde kjøpe

Bilfellene er kommet for å bli

Les flere motorsaker

Les flere nyheter

Motor
Populært