Meny

Eventyrlig Porsche-vekst

Firehjulsdriften gjør 911 Carrera til den perfekte sportsbilen om vinteren. (Foto: Produsenten)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Porsche vokser med rekordfart i Norge – og det før «folkebilene» er på plass.

Det sier kanskje noe om levestandarden i Norge, men i et Europa i krise og med sterkt fallende bilsalg, kan Porsche vise til 135 prosents vekst i år.

Aldri før har nordmenn ivret slik som i år for å eksponere sitt kostbare bilvalg, og det lenge før folkemodeller som den Audi Q5-baserte Porsche Macan er på plass. Når Macan inntar et stadig voksende antall Porsche-butikker landet rundt, ventes salget av dette eksklusive tyske sportsbilmerket å for alvor skyte fart.

Les også: Suser avgårde på avføring

911-feber

Men i øyeblikket er hovedfokus på originalen, 911, som etter modellskiftet tidligere i år fikk et salgsløft på – hold deg fast – 1350 prosent! Og det før «norgesvarianten» med firehjulsdrift er på plass. Nå er riktignok ikke volumet så stort, bare 29 biler, men vi snakker om en egotripp til langt over millionen før ekstrautstyr. Med firehjulsdrift prises 911 Carrera 4 (350 hk) fra 1.343.000, og som 911 Carrera S (400 hk) fra 1.693.000. Både kupévarianten og kabrioletmodellen tilbys etter høstens bilmesse i Paris med 4x4.

Bruktimport

Salget av nye 911 ligger, tross eventyrlig prosentvis vekst, på et forholdsvis nøkternt nivå i Norge. Det er den digre SUV-en Cayenne nordmenn helst vil bli sett i når de kjører Porsche. Men 911 ligger på Porsche-toppen som bruktimportert bil. Fram til august hadde 129 nordmenn hentet hjem en brukt 911, en økning på 49 prosent fra i fjor. Porsche er nå det niende mest populære bruktimportmerket i Norge.

Les også: De beste brukte SUV-ene

Les flere bilsaker

Motor
Populært