Meny

Stopper for fotgjengere

LESER TRAFIKKEN: Gjenkjennelse av fotgjengere blir vanlig i biler om tre til fem år, hevder Continental. (FOTO: Henrik Ottosson/Volvo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Automatisk fotgjengerstopp vil være standard om få år.

I løpet av tre til fem år kommer de fleste nye personbiler til å være utstyr med teknologi som i byfart automatisk stopper bilen om en fotgjenger skulle komme i veien.

Det er dekk- og bilteknologiprodusenten Continental som hevder dette i forbindelse med at selskapet neste år introduserer et slikt system i en global modell hos en tysk bilprodusent. Hvilken, det sier Continental intet om.

Kjenner igjen objekter

Christian Schumacher, Continentals amerikanske teknologisjef, tror bilprodusentene ikke kommer utenom å kollisjonssikre fotgjengerne dersom de satser på fem stjerner hos EuroNCAP.

Continental sier at deres teknologi er basert på to kameraer, at det kan gjenkjenne objekter 100 meter unna og angi eksakt posisjon på 35 til 40 meters avstand.

Les også: Varetransport uten en lyd

Tror prisen vil falle drastisk

Som første bilprodusent i verden introduserte Volvo i 2010 teknologi som gjenkjenner mennesker, varsler med lyd og automatisk stopper bilen dersom føreren ikke bremser.

Schumacher hevder at prisen på denne gjenkjennelsesteknologien nå faller som en stein, og at det derfor enkelt vil kunne tas i bruk på helt vanlige biler om produsentene ønsker det.

Fotgjengergjenkjennelse med automatbrems, i kombinasjon med radar som styrer avstanden til forankjørende, vil naturlig nok gjøre det enda sikrere å ferdes i trafikken.

Les også:

Snart lystrer bilen ditt minste vink

Her er det flest fotobokser

Les mer motorstoff

Motor
Populært