Buster XL Pro

Klar med ny Buster Pro-modell

ARV: I nye XL Pro man har tatt de beste egenskapene fra de tidligere Pro-modellene. Alle deler av båten er bygget i aluminium, fra skrog til dørk. FOTO: Fiskars
ARV: I nye XL Pro man har tatt de beste egenskapene fra de tidligere Pro-modellene. Alle deler av båten er bygget i aluminium, fra skrog til dørk. FOTO: Fiskars

Det nye tilskuddet i Pro-serien, som blir lansert for 2013, er en nesten seks meter lang konsollbåt som er laget med tanke på fiske- og nyttebruk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere båter i Pro-serien har vært syv meter lange Magnum Pro og Lx Pro i den populære femmetersklassen.

Nye Buster XL Pro blir presentert for publikum på Helsingfors flytende båtutstilling i august, og den blir deretter levert til markedet.

Løsningene i Buster XL Pro er utviklet i tett samarbeid med fiskeguiden Kalle Paavola. Prototypen er utviklet og testet for hard bruk gjennom de to siste årene.

Det er Fiskars som produserer Buster Pro-serien, som er beregnet på krevende bruk.

Praktisk åpen løsning

I nye XL Pro man har tatt de beste egenskapene fra de tidligere Pro-modellene. Alle deler av båten er bygget i aluminium, fra skrog til dørk.

- Vi tror at XL Pro kan bli den mestselgende modellen i serien. Båten har store åpne flater, slik at den i tillegg til fiske egner seg utmerket som forbindelsesbåter mellom øyer, til transport av byggemateriale og til offentlig bruk. Du får for eksempel uten problemer plass til en to meters båre, forklarer verftet i en pressemelding.

Ifølge båtbyggeren er Buster XL et utmerket utgangspunkt for en fiskebåt.

- Skroget har optimale egenskaper, uansett vær. Dersom man ikke kommer seg ut med denne, ville man ikke kunnet fiske med noen annen båt heller, melder produsenten i et presseskriv.

Båten skal videre være et godt utgangspunkt for det man måtte ønske av påbygg. Utstyret bestemmer bruken: Yrkesfiskeren vil utstyre båten på en annen måte enn hobbyfiskeren, som også vil dra på sjøen med familien.

Fiskars løfter her frem den sammenleggbare aktertoften, som kan gi mye ekstra plass ved behov, som en unik funksjon i båten. Den todelte klafftoften gjør at antall sitteplasser kan økes til syv ved behov. Når toften er felt ned, danner den en luke over maskinrommet.

SENTER: Båten har en styrekonsoll i aluminium, som kan leveres fabrikkmontert til styrbord eller i midten. Luken til oppbevaringsrommet ligger foran konsollen. FOTO: FiskarsSENTER: Båten har en styrekonsoll i aluminium, som kan leveres fabrikkmontert til styrbord eller i midten. Luken til oppbevaringsrommet ligger foran konsollen. FOTO: Fiskars

Festepunkter og oppbevaringrom

Båten har en styrekonsoll i aluminium, som kan leveres fabrikkmontert til styrbord eller i midten. Luken til det store oppbevaringsrommet ligger foran konsollen.

I konsollen er det plass til å integrere plotter, og i targabøylen, som er utstyrt med kabelgjennomføringer, er det lett å legge til tilleggsutstyr.

Skålformet offshoresete leveres som standard. Som fabrikkmontert tilleggsutstyr finner vi en benk til to personer, som også kan brukes som støtte.

Til standardutrustningen hører rustfri reling, praktiske festeplasser for stangtuber og tilleggsutstyr rundt om på båten. Som tilleggsutstyr finner du en dobbel stativserie som gir enda større muligheter for å feste utstyr.

Det skal ikke være nødvendig med hull i båten, siden de ekstra stativene gjør det mulig å feste tilleggsutstyr på to punkter. De gjør dessuten relingen høyere, slik at den er tryggere å lene seg mot i hardt vær.

Tekniske data Buster XL Pro, 2013

  • Lengde 5,94 m
  • Bredde 2,17 m
  • Vekt ca 620 kg
  • Personer: 7
  • Motoreffekt: 70–115 hk
  • Pris: Ikke klar

RUSTFRI: Til standardutrustningen hører rustfri reling, praktiske festeplasser for stangtuber og tilleggsutstyr rundt om på båten. FOTO: Fiskars RUSTFRI: Til standardutrustningen hører rustfri reling, praktiske festeplasser for stangtuber og tilleggsutstyr rundt om på båten. FOTO: Fiskars

Les også:

Les mer:

Tidenes raskeste Fairline

Reisetipset: Malt, salt og sjø i Skottland

Se video: Kjempeskip dratt gjennom mini-kanal

Les alt om båt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden