Flere modeller fra Porsche

NY: Boxster, Porsches siste fornyelse. (FOTO: Øivind Skar)
NY: Boxster, Porsches siste fornyelse. (FOTO: Øivind Skar)

Porsches mål om årlig å selge 200.000 biler krever flere modeller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med VW-konsernet som pådriver og største aksjonær planlegger sportsbilprodusenten Porsche å introdusere en sjette modellrekke. Den vil komme senest i 2017, skriver det tyske motortidsskriftet AutoBild.

Den nye modellen, en mer kompakt variant av Panamera, er ment som en konkurrent til Mercedes-Benz E-klasse og CLS kupé. Den vil koste mellom 65.000 og 100.000 euro (500.000 til 800.000 kroner), skriver det normalt velinformerte bladet.

Porsche-talsmann Hans-Gerd Bode sier til Reuters at det foreligger mange ideer til flere Porsche-modeller, men at ingen beslutning er tatt. Porsche-sjef Matthias Müller har derimot ikke lagt skjul på at Porsche må utvide fra fire til sju modeller for å nå målet om å selge 200.000 biler i 2018.

Porsche, som er mest kjent for sportsbilen 911, lager også modellene Boxster/Cayman, SUV-en Cayenne og sportssedanen Panamera. I løpet av 2013 kommer en femte modell, Macan, en kompakt-SUV basert på Audi Q5.

Les mer om bil og motor

Personvernpolicy