Tro det eller ei

Her er verdens tregeste «sportsbil»

Foto: Ion Camborrado

Det er egentlig en sykkel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved første øyekast ser dette ut til å være en rød råtass signert Ferrari, men studerer du bildet nærmere er det par ting å stusse over (selvsagt flere ting, for eksperter).

For det første - sjekk hjulene. Her sees ingen lavprofilerte sluggerdekk, men derimot noen gummierte pipstilker som knapt har kontaktflate mot bakken.

Hadde du kunnet ta en titt inn gjennom måkevingedørene, ville du dessuten ha notert deg et usedvanlig spartansk interiør, manglende ratt, et sammensurium av mekaniske overføringer og pedaler du vanligvis ikke finner i biler.

Her er det noe som ikke stemmer! Dette er ingen eksotisk supersportsbil med heftige fartsressurser og ditto CO2-utslipp.

Dette er nemlig en eksotisk sykkel!

Eller sagt på en annen måte: verdens tregeste "supersportsbil".

Ferrari-design

Fahrradi Farfalla FFX, som den heter, er altså en rørramme-basert firehjulssykkel for to tråkkende, uten så mye som en eneste hestekraft parat. Og med et karosseri der vi særlig finner design-hint fra Ferrari Enzo og FFX, men også lykter som åpenbart er inspirert av 458.

To personer kan altså tråkke samtidig, og de kan gjerne gjøre det i mørket, siden Fahrradi som seg hør og bør har LED-lys foran og bak.

Men transmisjonen er åpenbart såpass lite fartsskapende at produsenten hevder at Fahrradi "er en seriøs konkurrent for gående".

Menneskelig muskelbil

Og hvem er det som står bak?

MT Racing er etter hva vi forstår startet av en samling østerrikske kunstnere (hvorav frontfiguren kaller seg Ion Camborrado), tilknyttet Institut für Erweiterte Kunst. De har allerede en Porsche 911-kopi (kalt Ferdinand GT3 RS) av en sykkel på CV'en.

Bedriftens slogan er "Millionairs Snail Luxury", noe som er symptomatisk for en åpenbart hyppig bruk av humor og ironi i omtalen av mål og produkter.

Se bare på navnet. "Fahrradi" er sammensatt av "Fahrrad", som på tysk betyr sykkel. Og i'en i bakkant er selvsagt inspirert av Appels tilsvarende i forkant.

"Farfalla" er italiensk for "sommerfugl", og er myntet på mekanikken i firehjulssykkelen, og muligens også på måkevingedørene.

Selv benekter for øvrig MT Racing at dette er en sykkel, og kaller konsekvent Fahrrad Farfalla FFX for en "menneskelig muskelbil".

Og åpenbart er ny sådan på vei. En Veyron U.C. Vi venter i spenning...

Les også:

Quiz: Supersportsbiler

Miljø-super-Porsche

En fantastisk morsom familiebil

Personvernpolicy