Jager «rånerne» hjem

Feststemte motorister i Strömstad skjærtorsdag. Alle foto: Nyhetsfoto/Lasse Ljung.

Politiet i Strömstad har fått nok. Torsdag i 17-tiden hadde de tatt oppstilling i rundkjøringen på veien inn til Strömstad og sperret av slik at ingen flere biler slipper inn i sentrum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Politiet ber «rånerne» om å reise hjem, og parkeringsplassene begynner å tømmes. Samtidig har det blitt dårligere vær i området, sier ABC Nyheters fotograf på stedet, Lasse Ljung.


Flere av de feststemte nordmennene beveget seg videre til Halden (se foto i karusellen over).

Som så ofte ellers når nordmenn legger turen over grensen til «söta bror», er nok billig alkohol viktigere enn religiøs høytidsstemning. Samtidig har den årvisse turen til det tidligere norske Bohuslän nesten status som en pilegrimsferd i visse miljøer. Det er en fast dag i året hvor det å besøke Strömstad er så mye mer enn billig folköl, kassler og fläsk, skriver NTB.

Rånerbiler i alle klasser, fra gamle volvoer med laksetrapp, via Taunuser med terninger til strøkne amerikanske glis har i løpet av dagen fått seg en ekstra puss i vårsolen. Også noen av passasjerene kan være litt ekstra pussa på denne festdagen hvor det meste er stengt her hjemme, men både Konsum, Systembolaget og Godisfabriken holder åpent hos brødrefolket i øst.

- Det har vært en del slagsmål fra 16-tiden, sier Lasse Ljung.

Les også: Jente skadd i Strömstad

Likevel; Mens dette for noen år siden var en dag som var fryktet blant lovens voktere på begge sider, kan politiet i Østfold melde om mye trafikk, men ellers «ingen større hendelser» en tidlig skjærtorsdags ettermiddag. Også svensk politi har sagt at det ikke går like vilt for seg som tidligere, og at det er mer godlynt kaos enn bråk og trøbbel når løsslupne nordmenn møter svensk lavpris, meldte NTB tidligere torsdag.

Les flere nyheter


Oppdatert med foto fra Halden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden