Åpen for alle - alltid

Viktig Ford pakkes om

HELT NY: Ford Kuga i ny innpakning. Foto: Øivind Skar Foto: Øivind Skar
Artikkelen fortsetter under annonsen

B-Max er Fords mest spennende nyhet det siste tiåret. Likevel regnes firehjulstrekkeren Kuga som viktigere i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge er et rart billand. Mens Europa sperrer øynene opp for den lille flerbruksbilen B-Max – med spennende dørløsning uten dørstolpe mellom for- og bakdørene for å gjøre det lettere å komme inn og ut av bilen – er det firehjulstrekkeren Kuga som vekker mest interesse og er viktigst for Ford i Norge.

Les også: Enklere liv uten dørstolpe

I annerledeslandet Norge er det heller dårlig salg av små, rimelige, praktiske og utørste flerbruksbiler for folk flest. Kjøperne står derimot i kø for å skaffe seg tørste firehjulstrekkere. Derfor venter Ford seg mye av Kuga når den kommer i litt større innpakning mot slutten av året.

I utgangspunktet har bilen det meste til felles med forgjengeren. Man må nesten jobbe hos Ford for å se forskjellen, men nyheten er ti centimeter lengre og har derfor mer plass til dem som sitter bak og til bagasje.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Barnevennlig Jaguar

Kuga blir nå en av verdensbilene til Ford. I USA heter den Escape. Selv om Kuga ser ut som om den kun har gjennomgått en liten facelift, bedyrer informasjonssjef Anne Sønsteby i Ford Norge at bilen er ny tvers gjennom.

Nytt på Kuga blir at bakluka kan åpnes elektrisk ved at den som har nøkkelen i lomma, bare stikker foten under støtfangeren, så vipper luka opp. Smart når man ankommer med hendene fulle av handleposer. Riktignok har enkelte av konkurrenter har hatt denne løsningen i flere år.

Enkelte har spekulert i om Ford vil tilby Kuga med sju sitteplasser. Det er ikke bilen stor nok til, så det skjer ikke, avkrefter Sønsteby.

Les flere saker fra ABC Nyheters motor-seksjon

Les flere nyheter