Båt for handikappede

Båt for handikappede
Båt for handikappede

Yrkesfiskeren Fred Bergqvist fikk konstatert Parkinsons sykdom, men nektet å gi opp båtlivet. Dermed fikk han ideen til Fred Boats.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Båtlivet innebærer klatring, balansering og fysiske hindringer, og er dermed ikke egnet for alle med fysiske handikap.

Nykommeren Fred 25 fra Fred Boats er tilpasset behovet til denne gruppen, blant annet med en fjernstyrt rampe i forstavnen, store plane dekksareal og lett tilgjengelighet uten terskler. Båten fungerer både for dem med nedsatt bevegelighet og dem som bare vil ha en praktisk og ekstremt letthåndterlig båt.

Les også: Her klaffer alt

– Våre båter gjør det mulig for alle å komme seg ut på sjøen. Fred 25 er ikke spesialtilpasset en spesiell gruppe, men er bygd fra grunnen av for et antall ulike behov. Den har blant annet smarte og fleksible løsninger for sitteplasser, oppbevaring og innredning, sier administrerende direktør Sven Bergqvist i Fred Boats i en pressemelding.

Fikk Parkinson

Ideen kom fra svenske Fred Bergqvist da han ble rammet av Parkinsons sykdom.

Fred skjønte da at om noen år ville han ikke kunne komme seg ut på sjøen mer, ettersom det ikke fantes båter for folk med nedsatt bevegelsesevne.

– Jeg innså at det ikke fantes en tilgjengelig båt på markedet, så jeg tok saken i egne hender og bygde det som ble prototypen til Fred-båtene. Nå lanserer vi båtene i Norge, sier Fred Bergqvist, produktansvarlig i Fred Boats.

Fisker

Med en bakgrunn som yrkesfisker var det naturlig å skape båter med en kvalitet som skal holde år etter år og kunne brukes i all slags vær.

Les også: Flott familiebåt for under 300.000

Båten er helt håndbygd i aluminium, og spantet med 40 cm mellomrom. Fred 25 kommer i to versjoner, med eller uten cabin. Den åpne modellen har hardtop og stort konsoll for tørr og behagelig fremferd.

Utstyrsnivået i standardutførelse er god, med blant annet baugpropell, hydraulisk styring, regulerbar styrekonsoll, ankerspill, samt fjernstyrt baugrampe.

Les også: Oceanmaster med nyheter

Tekniske data Fred 25

Lengde: 7,67 m

Bredde: 2,57 m

Kapasitet: 1150 kg

Motorkapasitet: 225 hk

Toppfart: 35 knop

CE-kategori: C

Pris: Fred 25 Open 995 000 NOK, Fred 25 Cabin 1 295 000 NOK

www.fredboats.com/nb

Les flere båtsaker her

Personvernpolicy