Femtitallets racerbiler kjører igjen

FØRST I MÅL: Jaguar vant mange internasjonale løp på 50-tallet med Jaguar C-type. Foto: Produsenten

Jaguarene fra motorsportens gullalder skal igjen konkurrere på Goodwood og Nürburgring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang siden 1956 skal Jaguar stille med fabrikksvogner i løp verden rundt. Denne gang er det historiske løp de dreier seg om. Klassiske løp hvor horder av tilskuere strømmer til. Goodwood er ett eksempel, racerbanen i Syd-England som ble til etter at Slaget om Storbritannia var over i 1945. Godseieren hadde stilt et jorde til disposisjon som flyplass under krigen, og nå laget han en racerbane pent dandert rundt flyplassen.

Les også: Dama på panseret lever

I dag er banen restaurert og brukes året rundt. Men en gang i året er det Revival. Det er motorsportens holmenkolldag, og da stiller dagens eiere av bilene opp med sine nydelig restaurerte klenodier og konkurrerer praktisk talt så flisene fyker. Publikum og deltakere kler seg opp slik man gjorde i banens gullalder i perioden 1946 til 1966.

Nå skal Jaguar stille med et fabrikksteam til disse løpene. Det er Jaguar C-type og D-type som skal delta på en rekke store løp gjennom sesongen. Første løp blir i Mille Miglia i mai måned. Teamet skal også legge en tur til Pebble Beach Concours d'Elegance i USA.

Les også: Verdens beste bil

Jaguars Global Brand Director, Adrian Hallmark, sier at de som arbeider med Jaguar, er stolte av merkets berømte historie.

– Avansert ingeniørarbeid er en del av vår historie, det er i år 60 år siden Jaguar ledet an i utviklingen av skivebremsene. Det er 10 år siden Jaguar tok i bruk romskipsinspirert teknologi og aluminium monocoque, en teknologi som i dag brukes i XJ og XK. Motorsport er en svært viktig del av vår historie, og vi gleder oss til å se bilene i aksjon under Jaguar sin ledelse, sier Adrian Hallmark.

Les flere saker fra ABC Nyheters motor-seksjon

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden