F for Falcon fra Bentley

Turbineffekten på designelementer skal ikke bare tilkjennegi kraft og eleganse, men illudere rillene i et rifleløp (Foto: Produsenten).

Bentley avduket i dag en SUV showbil i Genève.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er verdens første SUV med 12-sylindret motor, sa administrerende direktør og styreleder Wolfgang Dürheimer under pressekonferansen da den nye Bentley EXP 9 F ble presentert tirsdag morgen. Dürheimer kom i februar 2011 til Bentley fra Porsche, hvor han var ansvarlig for 911.

– Endelig beslutning om å sette bilen i produksjon er ennå ikke tatt, men hvis så skjer vil dette bli et viktig produkt på det amerikanske og kinesiske markedet, sa han.

Med falk på armen

Han spurte retorisk om noen visste hva F'en i navnet sto for, og fortalte at den sto for falk. Med seg i bilen hadde han en ekspert på jaktfalker med en ekte falk på armen.

– Da vi utviklet Bentley EXP 9 F sto det klart for oss at en SUV fra Bentley måtte representere det ypperste innen sports utility-segmentet, og sette en ny standard her. At bilen er en Bentley er ikke til å ta feil av med skulpturell linjeføring i beste Bentley-tradisjon.

Oser av luksus

I fronten har bilen lykter med riller som skal illudere rillene i et rifleløp. Både dette og koblingen til jaktfalk skal antagelig gi et image som går på overklassens fritidsaktiviteter, som ofte er denne type jakt.

Interiøret oser av luksus, og ifølge Bentley har man her full oversikt og kontroll. Setene er designet for å matche tradisjonell britisk fritidsantrekk, og er trukket med det de kaller for "sadelskinn".

Bilen skal som utgangspunkt ha en 6-liters W12 med dobbel turbo og 8-trinns girkasse. Den yter da 600 hk og har et dreiemoment på 800 Nm.

Under lanseringen ble det påpekt at bilen var en hybridversjon, og skal da ha en 4-liters motor. Uansett ble det påpekt at bilen skal sette en ny standard for ytelse innen SUV-segmentet.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden